VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

PLANERINGSDAG

Idag har Eskils barnehage stängt för planering. Jag måste erkänna att jag tycker det är konstigt att man bara stänger en verksamhet så att vi andra måste vara hemma från arbetet.

Men det är sista året med barnehage så vi får bara gilla läget. Oftast är han med på Pappas jobb men idag är han på ett seminarium så det gick inte. Så vi myser hemma idag jag och Eskil. Alla har precis gått utanför dörren och sen när de kommer tillbaka är det H E L G ✨🖤


Kommentarer


 1. Tina 1 november, 2019 on 10:13 Svara

  I Sverige är det höstlov denna vecka. Alla tror att vi lärare också är lediga men så är inte fallet. Höstlovet består av 3 studiedagar (8-16) och 2 lovdagar. Under ett år får skolan bara vara stängd 2 dgr. Vilket innebär att är personalen på utbildning måste det finnas vikarier. Du som förälder har rätt till tillsyn av ditt barn enligt Skollagen. Samtidigt får du se denna dag som en dag som betyder väldigt mkt för E.

 2. Christina 1 november, 2019 on 10:39 Svara

  Men Josefine när menar du att personalen ska utbildningar osv. Jag måste också erkänna att det är lite konstigt,men det vet man långt i förväg och går alltid att ordna. Mitt barnbarn går på samma förskola som Eskil och han är också med sin pappa på jobbet idag och ser ut att trivas..😂👍

 3. Cissi 1 november, 2019 on 11:07 Svara

  I Sverige får vi veta dessa planeringsdagar och kortare öppningstider (då de stänger 1h tidigare för planering) långt i förväg så att ledighet/barnpassning kan ordnas. Vid vissa tillfällen, om man säger till i god tid, så får barnen vara på tillfällig plats då deras egna avdelning är stängd.

  Kan ju verka konstigt att dom stänger dagis en dag sådär men samtidigt måste ju personalen få tid till att utbildas och planera 😊

 4. Cissi 1 november, 2019 on 11:10 Svara

  I sverige kan nära anhöriga/mor-farföräldrar ta ut VAB. Det är ju ett alternativ då man inte får ihop det på annat vis och behöver finnas på sin arbetsplats just den dagen 😊

 5. Caroline 1 november, 2019 on 18:41 Svara

  Tänk på det som positivt för personalen. Och i förlängningen blir det positivt för barnen. Viktigt att pedagoger får träffas i verksamheten utan barnen. Planeringen är superviktig.

 6. Isa 2 november, 2019 on 10:05 Svara

  När mina barn gick på förskola fick vi veta om planeringsdagar/möten med tidigare stängning som följd, långt i förväg. Jag tänker att planeringen är väldigt viktig och den kan inte förläggas på kvällar och helger då även förskolepersonal har barn/familj så man får nog bara ”gilla läget” även om det för med sig lite bestyr.

 7. Louise 2 november, 2019 on 19:54 Svara

  Hoppas du fick en fin extra bonusdag med din son när personalen fick möjlighet för utbildning, planering, oavbrutna samtal, reflektion m.m. Vi vill ju inte att bhg ska bedriva förvaring utan ha utveckling i sitt pedagogisk innehåll och kunskap🙂

 8. Katrine Blomsholm 3 november, 2019 on 13:09 Svara

  Hei! Jeg må si at jeg stusser over dette innlegget, Josefine. Opplever det som litt nedlatende og arrogant. Som flere har nevnt, – når tenker du at personalet skal ha tid til å planlegge og samtale dersom de ikke kan ha en hel dag satt av til dette? Disse dagene gjennomføres for å øke kvaliteten på barnehagen og de ansattes kompetanse som gir ditt og andres barna enda tryggere og innholdsrike dager alle de andre dagene du kan gå på jobb og barnet ditt er i barnehagen. Rart at du etter å ha hatt tre barn i barnehagen, hvor av to av de også har behov for ekstra kunnskap og omsorg fra personalet, fremdeles stiller deg undrende til at personalet har behov for å planlegge barnehagehverdagen. Blir nesten litt lei meg når du skriver dette.
  Med vennlig hilsen Katrine, Montessoripedagog og barnehagelærer

 9. Johanna 3 november, 2019 on 16:30 Svara

  Förstår känslan absolut! Det är många extra dagar man ska ta ledigt från jobbet, lov, studiedagar, klämdagar.. inte alltid så lätt att ordna!
  Det viktigaste måste väl ändå vara att få sitta med sin egen personalgrupp, så varför inte bara stänga en förskola i taget istället för att stänga alla? Då räcker vikarierna… Personalen kan ju vara i annan lokal och planera, t.ex. kommunhuset.

  • Emma 5 november, 2019 on 05:39 Svara

   Fast di behöver ju inte ta ledigt loven och klämdagar om du inte vill då är ju förskolan o fritids öppet 😊

   Är Jätte bra att det finns tid att ta dessa dagar för personalen för tex utbildning föreläsning eller planering. I den kommun jag bor i måste de meddela minst 2 månader innan och jag tror de får endast ha 2 per år så är inte så mkt.

 10. Charlotte 3 november, 2019 on 18:09 Svara

  Jag håller med!
  Så konstigt – jag som jobbar inom vården, många avdelningar kan ju inte bara stänga en dag och inte ta emot patienter för att vi behöver planera!
  Vi får ju planera i smågrupper så att viss ordinarie personal samt vikarier kan hålla öppet samt att om vi alla behöver vara med så handlar det om typ 2 timmar, inte hela dagar…och utbildning åker inte hela personalstyrkan på en och samma gång utan fördelat över året…
  Så ja, sånt går att lösa inom andra verksamheter och borde gå att lösa även inom barnomsorgen!

  • nettan 5 november, 2019 on 15:19 Svara

   Instämmer med Charlotte.
   Förstår inte upprördheten inlägg ovan. Det är ju inte så att vi tycker att de INTE ska få utbildning eller planeringstid. Vi (iallafall jag) tycker bara att det borde gå att samordna som det görs på de flesta andra arbetsplatser, där stänger man inte ner hela verksamheten utan går i omgångar med viss personalstyrka kvar.

   • Charlotte 5 november, 2019 on 23:43 Svara

    Exakt så!
    Vet ärligt talat ingen mer verksamhet än förskola/skola som helt stänger för planeringsdag och utbildning?
    Har även svårt att tänka mig att de verkligen sitter allihop tillsammans? På mina barns förskola är de cirka 60 pedagoger…inte kan man planera 60st?! Och inte kan väl 60st behöver exakt samma utbildning?!

    • Marie 12 november, 2019 on 08:50 Svara

     jag är förskolelärare. Nyligen hade hela kommunen stängt pga. utb. och JA alla var där
     I min kommun har vi rätt att stänga 3 heldagar per år och de gör vi för att planera verksamheten I N T E för att jävlas med föräldrarna som du verkar tro om man tolkar din kommentar C

    • Caroline 13 november, 2019 on 12:53 Svara

     Självklart sitter inte 60 st pedagoger och planerar tillsammans. Det kan vara en gemensam föreläsning, ngn inspirerande workshop el dyl. Sedan sitter personalen i sina arbetslag och planerar, HINNER prata utan barn, bla! Tycker vissa av era kommentarer är otroligt förminskande! Tänk till ett extra varv. Utan en fungerande barnomsorg stannar arbetslivet för alla som är beroende av omsorg!

     • prinsessansdagbok 18 november, 2019 on 11:38

      Jag sätter enorm pris på barnomsorgen men tycker fortfarande det är en stor utmaning att behöva ta ledigt i tillägg till sjuka barn dagar och andra nödvändiga besök på sjukhus, tandläkare, föräldrarsamtal osv som hör till med barn. Att barnomsorgen stänger så pass ofta är ett problem för oss, det måste jag väl få uttrycka utan att förminska?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna