VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

MINA TIPS MOT SMÄRTA:

hvite_fliser

Så kom kvällen.

 

 

Stygnen på ögonlocken är borta och jag har haft en skitdag med migrän med kraftigt illamående från morgon till kväll. Såna dagar blir jag så arg, jag blir helt paralyserad av smärtan och när inte ens tabletter eller kräm hjälper blir det så hopplöst. Enklast vore att acceptera att en dag ”försvinner” men jag har svårt för det. Samtidigt känns det som ett litet problem när det finns så många värre saker omkring oss.

Men smärta är något väldigt överväldigande, då har jag ändå lärt mig många knep med åren. Jag tror kroppen protesterar mot alltför lite rörelse och yoga senaste tiden. Plus alltför mycket smågodis som en viss svensk beställde från sin mamma som var på besök…

Mina bästa smärttips kommer här för intresserade:

Andningen, att investera tid i yoga inför en förlossning är det bästa jag gjort. Den andningen gav mig fina förlossningar trots att de var tre väldigt olika upplevelser så var andningen min hjälp i alla tre. Detta använder jag varje gång jag skadar mig, är stressad eller arg.

Acceptans. Att inte få panik och låsa sig när man känner att smärtan kommer. När man har återkommande smärta blir man lätt stressad och spänner sig, man tar i förskott ut hur det kommer bli och vilka konsekvenser det kommer få. Försök att istället ”följa med” och bara vara. Släpp alla måsten, krav och press. Gör det du absolut behöver göra, men pressa dig inte.

Våga ta smärtstillande i tid. Jag vet hur det kan kännas, man vill klara sig utan. Det känns som ett misslyckande. Men stoppa hellre smärtan i dörren, prova om det fungerar för dig. Att veta att man kan mota det i tid har hjälpt mig och hjälper ofta. Det är svårare att stoppa något som gått ”för långt”. Att isa på sträckta spända muskler kan hjälpa, blodet strömmar sen tillbaka och smärtstillar lite av sig själv.

Yoga, inte ”bara” andningen, men rörelse. Att sträcka ut muskler och låta kroppen få en massage av rörelse kan vara magiskt. Har du inte provat, men lider av ont? Ge det några gånger och låt din kropp få en välbehövlig stretch! HOPPAS det hjälper dig lika mycket som det hjälper mig. Att andas och vara här och nu och ingen annanstans är magi. Huvudet behöver den breaken och vi är skapta för rörelse, att vila i form utan att ha rört sig går sällan.

Har du hamnat i en dålig spiral? Är du arg för att du har så mycket ont, besviken? Underskatta inte tankens kraft. Ge dig positiva tankar, omges med goda människor. Krama någon du älskar, lyssna på mysig musik. Smaka på hur kaffet smakar, är det gott? Ge det uppmärksamheten och känn tacksamheten. Att fokusera om och att fokusera på glädjen släpper på spänningar i kroppen, iallafall för mig.

Kom ihåg vem du är där bakom det jobbiga. Snart skiner solen igen och du får en dag utan ont. Stay strong! Vissa har många såna dagar, vissa alltför få. Men de dagarna kan du våga njuta och vara glad, ta på dig finaste outfiten, det läppstift du känner dig riktigt härlig i och njut livet.


Annons

Kommentarer


 1. Astrid 29 augusti, 2019 on 20:58 Svara

  Trengte dette idag 😭 høygravid og så så mye smerter. Takk❤️

  • prinsessansdagbok 29 augusti, 2019 on 21:00 Svara

   Oh, stakar!! Du har noe fint i vente. Og du gjør en AMAZING jobb, SKAPER ett menneske!! <3

 2. Annika K 29 augusti, 2019 on 22:26 Svara

  Var hos VC idag. Jag hade en ny läkare denna gång. Hon tyckte jag hade migrän för ofta (1-3 ggr i månaden) Jag fick recept på Betablockerare. Som ska fungera som förebyggande.
  Så jag hoppas de ska hjälpa

  • prinsessansdagbok 29 augusti, 2019 on 23:07 Svara

   hoppas!!

   • Annika K 30 augusti, 2019 on 20:11 Svara

    Kanske nått för dig med? 💕

    • prinsessansdagbok 31 augusti, 2019 on 14:53 Svara

     Jag äter förebyggande morgon och kväll. KRAM

 3. Malla 30 augusti, 2019 on 09:18 Svara

  Kloka tips 🙏🏼 Ligger just nu i ett mörkt rum med dunkande migrän (igen) och tårarna rinner (igen) pga att jag återigen ”missar” en dag och bara ligger här. Som du skriver hjälper det verkligen att försöka åka med och bara släppa alla måsten men ibland kommer tårarna ändå 😏

  • prinsessansdagbok 31 augusti, 2019 on 14:52 Svara

   DET förstår jag så gott. Sänder kärlek <3

 4. Annika K 31 augusti, 2019 on 18:25 Svara

  👍🏻👍🏻

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna