VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

BÄSTA PEPPEN! BÄSTA NI!

Visst är det så att man i livet ibland går vilse? Att man undrar vart man hamnat, vem man är? Att omfamna det och nyfiket vänta på svar, tecken och att ta sig framåt och upp igen när man ramlat ned är väl just det som är livet? Att våga se på saker som de är, våga jobba med sig själv. Vet ni som läser härinne om att ni dragit mig upp många gånger? Gått där vid min sida i många olika faser? Sen jag var gravid med mitt första barn 2005, började blogga om just graviditet som en av de allra första i både Sverige och Norge? Att dela personligt var inte något många gjorde, att hitta balansen som kändes bra för mig. Ni fanns där när jag blev Mamma, ni läste om mina sömnlösa nätter, funderingar och ni har sett mig få både två och tre barn. Gifta mig, köpa och sälja hus, bli galen på kvinnofällan men samtidigt köpa alltför många läppstift.

Funderingar om lugg eller inte lugg, Sverigesaknad, resor, att vara dotter till en alkoholist och att prata högt om det. Så många stärkande ord, kommentarer, mail som ni skickat mig. Ni har vågat, ni har stärkt mig. Två bottenlösa sorger som diabetes1diagnoserna inneburit. Nej, faktiskt tre. När kusinen insjuknade grät jag högt i en kudde hela den natten. Det gjorde ont i hela min kropp. Att vara nära någon som genomgår samma sorg och det är ens eget kött och blod ( släkt) fy fan vad ont det gjorde att veta allt de hade framför sig.

Men jag vill egentligen bara kika in för att säga just det. Hur det att dela och att vara öppen kan stärka dig. Hur det är lättare att bära sorger tillsammans. Är ni också sån att ni ringer någon när något härligt händer? Alltid E först, sen mamma. Jag delar mycket med många och att dela glädje ÄR dubbel glädje!

Jag började förvilla mig bland bloggar och konton på instagram med människor som inte är mindre mänskliga men som just delar mindre av det som är äkta och det som är livet. Jag blir lite trött på kliniskt rena hem, ben utan celluliter och äktenskap utan de där dalarna vi alla (?) har. Så jag vill tacka er som vågar dela, er som följer mig och tar mig precis såsom jag och livet varit och är. TACK för att ni låter mig våga vara precis den jag är. Var den du är också, jämför dig aldrig med någon annan. Ge lite mer F i vad alla andra tycker så kommer du ha ett bättre liv än om du alltid undrar vad andra tänker om valen du gör. Det är din tid på jorden, var snäll och våga dela glädje och sorg med andra så kommer det gå bra.

 


Annons

Kommentarer


 1. Zandra 6 augusti, 2019 on 11:10 Svara

  💞

 2. Åsa 6 augusti, 2019 on 12:02 Svara

  Tack själv! Vilket fint och tänkvärt inlägg🙏🏼 Har många gånger hittat styrka i det du skriver. I allt från graviditet till alkoholiserad pappa och tack vare dig blev det rosa gardiner en gång i tiden.. Djup och yta i en fin mix🤗
  Många kramar från Åsa❤️

 3. Birgitte 6 augusti, 2019 on 12:22 Svara

  Tusen takk for kloke ord Josefine! Du er fantastisk. Har fulgt deg helt siden Ella ble født, og nå som jeg har fått mitt første barn har jeg gått tilbake i arkivet for å lese hvordan du hadde det med en liten bebis 😄

  Fortsett å være den DU er, jeg synes du er den eneste bloggeren som faktisk er ekte, herlig og inspirerende ❤️

  Stor klem!

 4. Frida 6 augusti, 2019 on 12:28 Svara

  Det är därför jag följer dig. Du är ”rätt upp och ner”. Skriver så som livet är, toppar och dalar. Du har galet snygg klädstil och du har öga för att kunna mixa och matcha plagg som går att hitta hos baskedjorna tex Kappahl ochLindex vilket jag uppskattar!. Har fått ett helt annat öga för tex de butikerna. Stor tumme upp!
  Stor kram fina du. Blir extra berörd av dina inlägg kring diabetes 1 då min mamma har diabetes 1 sedan hon var 14 år (är 65) nu men hon mår fint! Har 3 barn och har ändå kunnat leva ”hyfsat normalt” ( finner inget bra ord) men du förstår <3. Såklart får man ta en jädra massa hä

 5. Frida 6 augusti, 2019 on 12:29 Svara

  Oj kommentaren skickades.. jo såklart får hon ta en jädra massa hänsyn till denna skit-sjukdom men jag vill ge lite styrka och hopp <3. Stor kram

 6. Maria 6 augusti, 2019 on 16:40 Svara

  Tack till dig för att du delar det som livet innebär, på riktigt! Djup, eftertanke, glädje och inspiration ✨🌸

 7. Katarina 6 augusti, 2019 on 16:46 Svara

  Din blogg är bäst!! Älskar mixen av yta & djup💗

 8. Ida 6 augusti, 2019 on 17:40 Svara

  Bästa inlägget

 9. Anna 6 augusti, 2019 on 20:42 Svara

  Så fint skrivet! Läst din blogg i många år, du är så klok och det känns så äkta när man läser. Du inspirerar verkligen! Tack!

 10. Nettan 6 augusti, 2019 on 22:46 Svara

  ❤️

 11. Caroline 7 augusti, 2019 on 07:39 Svara

  ❤️❤️❤️

 12. C 7 augusti, 2019 on 07:47 Svara

  Tack för att DU lyfter oss som läser genom att vara mänsklig, ärlig och DU.
  Jag har läst din blogg sedan innan Elian föddes (shit, vad lång tid!) och missar inte ett inlägg. Det ingår liksom i min dagliga ”runda” på nätet att kolla läget hos dig. Det känns vilsamt, tryggt och mysigt att klicka på den länken.
  Tack för allt du delar! Du är unik.

 13. Christel 7 augusti, 2019 on 09:14 Svara

  Den bästa bloggen är din ! Du känns så ärlig och naturlig .Alltid så fina bilder ……

 14. Pethra 8 augusti, 2019 on 16:19 Svara

  Så himla fint skrivet. Jag är en av de som följt dig sedan våren 2007 då jag hittade din blogg när jag väntade vår första, dock har det blivit mer sällan de sista åren då livet tar den plats den gör men med jämna mellanrum kikar jag in och läser i kapp. Din blogg och ert liv är en bra jämnvikt till allt oäkta och ytliga jag matas med dagligen och det är alltid en trygg känsla att läsa din blogg och få känna att en inte är ensam i vardagen med allt det innebär för typ alla andra har det så ”perfekt” hela tiden.

  • prinsessansdagbok 21 augusti, 2019 on 16:34 Svara

   Nu blev jag rörd, TACK! KRAMAR

 15. Josefine 9 augusti, 2019 on 19:12 Svara

  Jag vill bara ge dig beröm för den bästa bloggen! Ärlig, rak och inspirerande! Jag har följt dig sedan starten och du inspirerade mig faktiskt till att våga få barn. 😀 Du visade att man är samma person även efter man fått barn, man behöver inte släppa ytlighet, karriär etc. bara för att man får barn.
  Tack för att vi får följa dig! 😜♥️

  • prinsessansdagbok 21 augusti, 2019 on 16:33 Svara

   Men herregud TACK för SÅ fina ord!!! Tack för att du följer :) <3 KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna