VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

NU FÅR DET VARA NOG

Bakom alla dagens och kalas pågår en annan verklighet som inte är min. Men det är en del av världen vi sätter barn till. Så indirekt är det det…

Igårkväll efter kalasfix flödade instagram av inlägg #brinnförjosefin och jag läste mer och mer tills jag förstod. En dokumentär på SVT hade visats igår. Den handlade om den vackraste Josefin som sjöng en av mina favoritsånger Älska mig för den jag är. Jag har sjungit den på bröllop som liten. Älskat raderna, känt mig stärkt av den. Tatuerat in fjärilar 🦋

Så får man nu veta hur sångerskan Josefin Nilsson haft det. Jag har inte sett dokumentären älska mig för den jag är, men det behövs inte för att förstå att en man har behandlat henne fruktansvärt och fler står nu fram. Tyvärr finns inte dokumentären tillgänglig utanför Sverige ( än).

Våldet och allt kvinnor utstår måste få ett slut nu. Något jag saknat länge är männens röster. ÄNTLIGEN står en man upp och sätter saker på spel. Det är tyvärr kvinnorna som ropar högt tills de dör utan att höras. Jag har haft ett fattigt hopp om män länge. Min egen pappa gick, say no moore… E är min stadiga klippa som visat mig att en riktig man går varken till spriten, tyr till våldet eller går från sina barn…

#brinnforjosefin

(Bild saxad från nyheter24)

Tack snälla Alexander Karim för att du börjar höja din röst. Nu hoppas jag fler män visar ryggraden och vågar hjälpa till att bryta denna vidriga trenden som pågått i århundraden. Min högsta dröm som liten var att bli skådespelerska, när man läser om #metoo i den branschen blir man ju mörkrädd.


Annons

Kommentarer


  1. Veronica 24 mars, 2019 on 20:25 Svara

    Jeg så dokumentaren på YouTube i går…fikk helt vondt inni meg!

  2. Frida 25 mars, 2019 on 09:34 Svara
    • prinsessansdagbok 25 mars, 2019 on 09:51 Svara

      Signerat! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna