VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

OM NI NÅGON GÅNG TÄNKT TANKEN..

…har du någon tänkt kanske jag borde swisha ( Sverige ) eller vippse (Norge) pengar till diabetesforskningen? När ni väljer er insamling på Facebook, väljer ni barndiabetes då? Om ni inte gjort något av ovanstående eller gjort det tidigare, gör det igen!

 

Förutom att jag legat och ligger sänkt i en kraftig lunginflammation härhemma sedan nyår så har något helt fruktansvärt hänt i vår familj. Jag har gråtit dag och natt över sorgen och för att det är så färskt med våra egna förtvivlade upplevelser. Barnens älskade kusin i Oslo har fått diabetes1. Samtidigt som en baby föddes in i familjen strax innan jul som ett starkt lys och gjorde honom till både lillebror och även storebror så kom ett stort mörker. Något som är kroniskt, något man inte kan säga ”det går över” till. Något som gör oron över ens älskade barn större när man inte trodde det var möjligt. Oron man känner för sitt friska barn kan inte jämföras.

Det var E som mätte hans blodsocker den natten, han som desperat stack sig själv för att se att det var något fel på mätaren. Svaret skulle ju lugna, inte förskräcka. Han var sen med in till sjukhuset med sin bror. Den tredje värsta natten i mitt liv, ni kan gissa vilka de två andra varit?

Vi har fått det berättat för oss att det är extremt ovanligt med syskon som drabbas, det händer liksom inte säger sjukvården. Ändå har vi vänner med två av två barn som har diabetes1. När det nu slår till inom familjen blir jag helt desperat på att forskningen behöver gå framåt. Snabbt, nu. Dessa små hjältarna som man sticker för att få ut blod att analysera vid varje måltid, osäkerhet eller om natten. Dessa små hjältarna ska inte behöva ha det så hela sitt liv. Deras barn ska inte behöva insjukna. Varje dag insjuknar flera barn både i Norge och Sverige. Familjer slås omkull och blir aldrig desamma igen. Det stämmer verkligen att man inte har något val, man gör allt för sina barn. Man blir någon annan. En superhjälteförälder.

 

Om ni vill bidra till att forskningen går framåt se hit:

 

SVERIGE Vill du swisha en gåva till Barndiabetesfonden skickar du valfritt belopp till Swish-nummer 9000597.

 

NORGE Vipps Diabetesforbundet: 02160

 

TACK snälla ni från djupet av mitt och alla andra diabetesföräldrars hjärtan.


Annons

Kommentarer


 1. Tone 7 januari, 2019 on 13:04 Svara

  Hjertet brister…
  Det gjør like vondt hver gang en leser at noen nye har fått livet forandret for alltid..!
  Finnes ikke rettferdighet.

  Det er dessverre ganske vanlig at søsken får det, og søskenbarn. Og det finnes gjerne stoffskiftesykdom, leddgikt osv i familien/slekten..!

  Stor varm styrkeklem til deg og dine! <3

 2. FruLahti 7 januari, 2019 on 13:58 Svara

  Så utrolig sterkt og trist å lese. At det går an å bli så hardt rammet, det finnes nesten ikke ord. Jeg vippser penger, og håper som deg at forskning kan bidra til flere svar om denne sykdommen💚

 3. lisa 7 januari, 2019 on 15:09 Svara

  Åh hjärtat brister :(, ska bidra.

 4. Elin 7 januari, 2019 on 16:47 Svara

  Det är så fruktansvärt att någon ska drabbas av denna sjukdom, och ännu värre att barn ska behöva drabbas. Önskar så att forskningen ska komma framåt så alla dessa små, oskyldiga barn kan få hjälp. Swishar ett bidrag💙💙💙

 5. Marie 7 januari, 2019 on 19:41 Svara

  Men åhhh era stackare! Jag tänker ofta på er och har en vän som nyligen drabbats av att ett av barnen fått diabetes… Går inte att föreställa sig den oron ni har varje dag…

  När andra gnäller på små saker tänker jag ofta på alla som är drabbade av diabetes, cancer m:m. Jag har två friska barn och känner mig evigt tacksam för det men att kunna hjälpa andra är en självklarhet så gott man kan. Bara att vara där och lyssna…

  Styrkekramar Marie

 6. Charlotte 7 januari, 2019 on 20:25 Svara

  💔💔💔
  Det måste finnas ngn typ av ärftlighet – jag känner enbart två familjer som har Diabetes1 – i den ena har 2 av 2 barn sjukdomen och i den andra familjen har 3 av 4 barn det…

 7. Magda 7 januari, 2019 on 21:00 Svara

  💔💔💔

  Finner inga ord. Jag hoppas verkligen att alla som kan skickar pengar till diabetesforskningen. Detta måste få ett slut och det snarast.

  Kram till dig och alla dina nära. ❤️

 8. Mickan 7 januari, 2019 on 21:21 Svara

  Hjärtat brister! Självklart bidrar jag och önskar de hittar botemedel ❤️

 9. Karolina 7 januari, 2019 on 21:53 Svara

  Vippsat! ❤️
  Har själv en pappa med diabetes1 och har levt med sjukdomen så länge jag kan komma ihåg. Ringt ambulans, matat, passat på, varit orolig och rädd, hittat pappa medvetslös flera ggr, inte vågat åka med i bilen när han varit låg, blivit utskälld, skämts osv osv sedan jag var barn…

 10. Renée 7 januari, 2019 on 22:02 Svara

  Det känns ju som att det uppenbart finns någon typ av ärftlighet. Vad jag förstått gjordes/görs en stor undersökning på barn i skolåldern i Sverige. Flera på mitt jobb är med. De följer barn med diabetesgenen har jag fått det förklarat för mig. Så jag trodde man visste att det var genetiskt. Är det typ 2 man pratar om då kanske?

  Uppenbarligen behövs mycket mer forskning på området. Och också på hur familjer som drabbats kan stöttas o få hjälp tänker jag

 11. Åsa 7 januari, 2019 on 22:41 Svara

  Kan bara inte förstå hur det kan hända…!
  Så otroligt sorgligt! Tänker på er.
  Jag har tack vare dig börjat swisha till Barndiabetesfonden och swishade precis igen. Stora Kramar ♥️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna