VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

MYSIG TID NU & NATTHJÄLP

Ella spelade snekker Andersen imorse på teatern. Här efteråt med sina brorsor.

Mysiga dagar som familj nu med pepparkakshuspyntande, lussekattsbakande, luciamorgnar och idag julavslutning i Ellas klass. Hela familjen var med, det betyder så mycket för mig. Jag tror verkligen att vi är i den bästa tiden just nu som mamma sa en gång åt mig. Man är behövd ( minst sagt haha) och man har alltid kärlek omkring sig. Det är stressigt, stökigt och mycket att göra. Att bara hinna byta sängkläder en gång i veckan i minst fem sängar tar sin tid. Minst fem skriver jag då det inte är ovanligt med övernattningar härhemma.

Lussekatter blev lussebullar då vi ville ha de kletiga men de blev i kletigaste laget för att forma fint. Goda är de dock oavsett – det viktigaste 😊

Det sker så mycket man inte kan eller vill blogga om men vår vinter började speciellt på många vis. Tack gode någon för att vi samtidigt fick natthjälp äntligen. Jag ser att ni är nyfikna på hur det fungerar? Kort förklarat så fick jag beskedet i telefonen av kommunen att vi fått godkänt avlastning i hemmet. Samma minut vi la på publicerade jag en kort enkel ”utlysning” efter någon som kunde ta sig an uppgiften på en del studentsidor på Facebook.

Jag fick en del mail från intresserade och tog en fika med två av tjejerna. Nu är en av de anställda ett visst antal timmar i månaden hos oss genom kommunen. Detta varar endast till maj men min förhoppning är såklart stor inför mer hjälp då det är avgörande för oss som familj för att kunna arbeta. Vi sover ungefär 3 av 7 nätter nu. De andra nätterna innebär minimalt med sömn.

22.30 kommer hon hem till oss, då lämnar vi över och lägger oss. Sen går hon vid 6.30 och jag kliver upp och startar dagen. Under natten har hon ansvar för att kolla pojkarnas blodsocker, sticka de i tår, stanna pumpar vid behov och mata de eller ge insulin. Hon är vår klippa och jag är så tacksam. Om morgonen kan jag läsa hur natten varit, det är sällan blocket inte är fullt av anteckningar.


Annons

Kommentarer


 1. Charlotte 14 december, 2018 on 22:08 Svara

  Kanske en alldeles för privat fråga men jag frågar ändå :-)
  Hur tycker grabbarna det är att ngn annan hjälper dom?

  Håller alla tummar för att hjälpen förlängs mer än till maj ❤️

  • prinsessansdagbok 14 december, 2018 on 22:16 Svara

   De sover! Om Eskil vaknar och ropar på mig så kommer jag. Elian tycker det är okej🤗

 2. Svensk barnläkare 17 december, 2018 on 20:55 Svara

  Läs gärna artikel av professor i barndiabetologi i svenska Läkartidningen, om hur kontinuerliga glukosmätare påverkar familjen.

  http://www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2018/12/Barn-med-typ-1-diabetes-lever-inte-i-standig-livsfara/

  • prinsessansdagbok 17 december, 2018 on 20:58 Svara

   Där trampade han i klaveret enligt oss diabetesföräldrar. Inte ens läkarna vet hur verkligheten hemma hos oss alla ser ut. Annars är han mycket bra! Men denna artikel not so much!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna