VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

FORELDREMAGI

Åh jag var på en så fin och viktig föreläsning igår. Jag ska kika in och uppdatera inlägget med mer om vad det var men jag ville bara mellan jobb och familjegruppe med Ellas klass hemma hos oss idag inflika ett av tipsen hon gav:

Barnen lyssnar mer än ni någonsin tror eller vill. Att tjata utan respons och sen säga saker som fastnar i barnet som en tagg och bryter ned självkänslan när man är arg och uppgiven är inte vägen att gå. Hon sa själv att hon när barnen var yngre ibland tog en japp innan hon skulle prata med barnet om något de gjort fel. Jag skrattade inom mig, om ni visste hur många just jappar jag haft i väskan och smällt i mig innan hämtning eller innan barnen kommer hem. Överlevnadsinstinkt?

Dagens utmaning: andas, ta inte i från tårna när du pratar med din snart tonåring. Det går in. Men kommer kanske inte ut i form av moget / rätt uppförande förrän de blir vuxna.

img_8025.jpg


Annons

Kommentarer


  1. Caroline 29 november, 2018 on 12:23 Svara

    Så klokt!
    På så många plan! Särskilt choklad-planen 😉🙌🏻🤣

    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna