VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

TACK JIHDE!

När Peter Jihde fick diabetes1 var det såklart otroligt tråkigt. Jag har älskat honom i rutan och kände inuti hjärtat att jag inte önskade honom denna skitsjukdom. Men inuti mig så kände jag en liten förhoppning. Att han som har en stor publik kan göra skillnad.

diabetesgalan

Fina Molly Sandén som sjunger fantastiskt och även hon öppet pratar om sin diabetes1. TACK Molly. 

Det har han gjort. Med råge! Han har tagit sina insulinsprutor varje dag i ett år på sitt instagramkonto, för att alla barn som skäms ( ja, många blir retade av andras barn) ska känna mindre skam. Han pratar öppet om sjukdomen på alla vis.

Vi är inte alltid eniga Jihde och jag som diabetesmamma. När han pratar om färre kolhydrater och de låga blodsockervärden han eftersträvar behöver jag andas till 10 och tänka att han har inte diabetesbarn. Det är en stor skillnad. Vi diabetesföräldrar värnar om våra barns liv precis som alla andra. Men vi bär deras liv i våra händer dygnet runt. Vi vet också vad fel information kan göra, vilka pilar i hjärtat som kan såra. Det beror oftast på okunskap så jag är livrädd för FEL kunskap. Att barn kan äta mindre kolhydrater är en MYT. De behöver både kolhydrater och insulin. Alltid. För att växa och för att dö.

Men något av det finaste han nu gjort är att byta kanal för att han brinner så starkt för diabetes och information. Jag har inte läst att det beror på det, men jag tror han gjort det :)

Se på sista delen av serien LEVA UTAN ATT DÖ här!

TACK från botten av mitt hjärta snälla Peter Jihde för allt du gör <3 Nu vill jag bara att Norges helseminister Bent Høie ska vakna och förstå behovet för barn och föräldrar att ha samma hjälpmedel som Sverige. Det är en SKAM att vi inte får lov att ta hand om våra barn på bästa och mest säkra vis.


Annons

Kommentarer


  1. Jo 13 november, 2018 on 18:22 Svara

    Hej. För mig som är intresserad av att lära mig mer men inte så insatt. Vad är skillnaderna mellan Norge och Sverige när det kommer till synen på diabetes och den hjälp man är berättigad till?

    • prinsessansdagbok 18 november, 2018 on 23:18 Svara

      Tack för din fråga! Norge har inte lika bra hjälpmedel tillgängliga som Sverige har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna