VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

LYSSNAR DU PÅ DINA ÖNSKER?

Om du tänker efter?  Lyssnar du ofta på vad du vill? Inte på alla måsten. Jag tror jag kan påstå att de flesta som läser härinne har barn?

Efter så många år som mamma ( 12!) börjar jag både tappa bort mig själv men också på något vis slutar jag lyssna på mina behov. Jag tror att behoven innebär en massa saker som inte är mina behov. Hänger ni med?

Varför blir det så? Är det för att man är en så bra mamma? Nej såklart inte. Det är för att man är för dålig på att sätta sina egna gränser. Något jag egentligen är väldigt duktig på. Men jag tror barnens ålder spelar in. Man tror man är så begränsad när de är små. Så är det egentligen när de blir äldre som de kräver mer på ett annat vis. De somnar senare, man har knappt någon tid ensam längre. Jag känner på den känslan av att aldrig vara ensam.

Jag ska iallfall bli duktigare att mellan alla utvecklingssamtalstider att hålla koll på, trafikvakter man ska ställa upp på, tårtor som ska levereras, matcher man ska heja på, sängkläder som ska bytas, byxor som behöver köpas då barnet plötsligt växt ur allt över natten, vantar som ska torkas, matpacker som ska packas upp och ned, diskmaskiner som ska fyllas och tömmas och ja ni fattar…. Mellan varven ska jag fråga mig själv vad JAG vill och behöver.

Just nu känns det extremt viktigt för mig att jobba lika mycket som E. Att jobba 100% fortsättningsvis och lösa allt annat. Det är ingen hemlighet att det är ett konstant pussel att få ihop allt just nu. Men om bara några år lättar rushen. När Eskil också går i skolan tex och när han blir så stor att han också går till och från skolan med vänner.

Det som behöver lösas är just allt annat. Att vi delar även på det. Det projektet är inte enkelt men jag ger mig inte. Det har ni mitt ord på.

Ikväll behöver jag egentligen städa och fixa inför Eskils kalas med barnehagen imorgon. Men jag ska prioritera en stel kropp och ta mig iväg på YOGA och sätta mig själv först. Det är så jag blir mer harmonisk och lycklig. Sen kan jag städa lite småslarvigt, de stökar ju ändå till och duka innan jag lägger mig.

Over and out!


Annons

Kommentarer


 1. Caroline 8 november, 2018 on 18:44 Svara

  Så klokt och bra formulerat.
  Har faktiskt släppt mer och mer av fixet med höstjacka/kalaspresent/bädda rent etc. Ibland åker jag dit av bara farten och fixar, men jag tror att vi mammor är så vana att fixa, ordna och släcka bränder.
  Mina döttrar är 11 och 12 och det är inte många kvällar i veckan jag lägger mig efter de. Och då är kl nio som längst de får vara vakna på!

  Ensamtiden är inte stor. Har mitt sommartorp/hus som antingen jag åker ensam till eller min man plus barnen (och vovve) åker ut till så jag får ha radhuset själv en natt eller två. Saknar de genast och får dåligt samvete över att köra ut de…. men jag måste få vara tyst. Ha det tyst.

  Stor kram i kämpandet som jag inte är i närheten av.
  ❤️❤️❤️

  • prinsessansdagbok 9 november, 2018 on 22:49 Svara

   ❤️❤️❤️❤️❤️tack! Och BRA jobbat! Kram

 2. Marie 8 november, 2018 on 20:19 Svara

  Igenkänning på allt. Tänker aktivt på det varje dag och har börjat dels sänka nivån, smutsdisk osv får stå, oreda på golvet mm. Sen när jag väl gör sysslor så nöjer jag mig med att tex packa upp väskor och starta en tvätt. Inte göra det samt,laga middag, vika tvätt, dammsuga i ett sträck. Gör något för mig som promenad/tar en kopp kaffe mellan.

  • prinsessansdagbok 9 november, 2018 on 22:48 Svara

   Klokt!!! Kram❤️

 3. Anna 9 november, 2018 on 17:48 Svara

  Du är klok. Precis vad jag behöver läsa idag. Tack!

  • prinsessansdagbok 9 november, 2018 on 22:48 Svara

   Men stor kram till dig❤️❤️❤️

 4. Caroline 10 november, 2018 on 08:14 Svara

  Känner igen mig i dina tankar. Det är som de säger att vid ett flygplanshaveri ska man ta på sig andningsmasken själv allra först innan man hjälper sina barn. Det försöker jag påminna mig om.
  Stor kram ❤️

  • Caroline 10 november, 2018 on 09:49 Svara

   Vilken bra jämförelse. Idag blir min andningsmask en ensampromenad.
   Kram ❤️

   • prinsessansdagbok 11 november, 2018 on 19:32 Svara

    Härligt! <3 Hur kändes det efteråt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna