VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

INTE OM MEN HUR

Det är inte så ofta jag funderar på om jag vill tex springa eller träna. Snarare hur det ska gå till. Jag kan träna i vårt träningsrum, det ska jag få in som rutin nu så jag faktiskt gör det.

Men det jag vill är att springa. Jag vill vara ute, jag vill ha musik och jag vill snabbt låta hjärtat pumpa sådär hårt som det bara gör när jag springer ( eller tränar på Barrys som jag fick nöjet av en kort stund, LOVED IT!)

Nu blir det mörkt innan vi hinner säga vad ska vi äta till middag. Barnen har fotbollsträningar och tiden med de blir så värdefull när jag jobbar fulltid igen. Eskil somnar tidigt. Det känns som en omöjlig ekvation att få till springa mer än på helgerna. Kanske jag blir en helgspringare och så en dag i veckan om det fungerar kan bli en bonus? En lunchlöpning den dagen jag jobbar hemifrån? Att plocka av den värdefulla sömnen och morgonspringa känns som en omöjlighet.

Någon annan som är på och utmanar mig att faktiskt springa / gå snabbt / komma sig ut och träna på annat vis 3 gånger i veckan? Det vore kul om vi gjorde det tillsammans! Varför jag vill springa:

Jag behöver frisk luft

Det ger mig automatiskt mindfullness

Dagsljuset är en bonus nu när det blir mörkare och mörkare

Musik gör mig glad, musiken är ju en stor del av att springa tycker jag

Kroppen är inte skapad för att sitta på ett kontor så mycket som jag gör – den behöver aktiveras

Jag vill leva länge!

Vem är på?


Annons

Kommentarer


 1. Maria 5 november, 2018 on 12:50 Svara

  Jag är på!

 2. Marie 5 november, 2018 on 15:05 Svara

  Jag är på! Blir snabba promenader för min del pga knäna.

 3. Emma 5 november, 2018 on 15:24 Svara

  Jag är på!
  Har haft en bra springrutin innan. Tre gånger / vecka inför marathon. Men som du skriver: heltidsjobb, småbarn, sömnproblem och massa annat. Då skiter man i löpningen TROTS att det är något av det som faktiskt ger energi.

 4. Betty 5 november, 2018 on 17:20 Svara

  Jag har sprungit 3ggr/veckan i 6mån nu.

  Mitt mål är att alltid komma ut /ggr i veckan. Om det blir 15min eller 40min spelar ingen ( ! ) roll.
  Bara jag kommer ut.
  Jag springer 1gång på helgen, då brukar det bli lite längre ( om jag orkar, inget krav! )
  Två ggr mitt i veckan.
  Jag ser till att skor och springklädrr finns klara, att hinna 15min innan middagsmat går!
  Ibland springer jag medans barnen är på aktivitet, annars brukar det ju vara att jag bara sitter och väntar ändå.

  Så mitt sätt att få det att funka och ”överlista” mig själv har varit att inte vara överambitiös vad gäller sträcka, fart och tid, utan prio har varit ATT komma ut.
  Köpte dock en pulsklocka och måste erkänna att jag blir jätteglad och pepp när jag kan se att jag orkat lite längre och lite fortare!

  Men det som verkligen fick igång mig från början var boken Hjärnstark, läs den!

  Lycka till 😊

 5. Frida 5 november, 2018 on 17:40 Svara

  Jaaa jag är på:)

 6. Hilde 5 november, 2018 on 18:12 Svara

  Jeg er med! Har hatt to-tre ggr per uke som rutine siden i sommer, så håper å holde det ved like :) Som Betty sier: det viktigste et at det skjer, ikke hvor langt/lenge, noen ganger 20 min, andre ganger 45 min. Mitt mål er å jogge, holde beina i gang og gå minst mulig :)

 7. Madelene karlsson 5 november, 2018 on 21:31 Svara

  Hej! Började springa i september för att hitta en snabb träningsform pga tidsbrist med mycket jobb och mycket träningar för barnen! Försöker springa minst 3gånger i veckan 😀 så jag hänger på utmaningen

  • prinsessansdagbok 6 november, 2018 on 21:59 Svara

   Wow kul!!

 8. Susanna 6 november, 2018 on 09:51 Svara

  Jag jag jag!
  Älskar att springa egentligen, men får inte till det just nu. Ska verkligen försöka prioritera det 💪🏻🏃🏻‍♀️

 9. Lotta - mamma till 3 12 november, 2018 on 09:16 Svara

  Absolut bra att komma ut i frisk luft, men jag vill även rekommendera appen Sweat (eller kolla in Kayla Itsines på instagram). Hemmaträning 3 gånger i veckan, varje pass tar 4×7 minuter. Man får en genomkörare på hela kroppen. Det i kombination med löpning tror jag är helt suveränt.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna