VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

SÄMSTA MAMMAN…

Hem efter jobbet och sova 10 minuter. Migränen grabbade tag i mig då nattvakandet varit extremt sista veckorna. Sen öppnade jag recepthäftet och lagade dagens middag från Kolonihagen. Så bra råvaror, tummen upp!

Sen sprang jag iväg på föräldrarmöte i Ellas klass. Avslutade med att gå lite tidigare så E kunde se Elian spela match i stan och framförallt passa på hans blodsocker. Precis innan vi gick var det diskussioner om sociala medier och 9-åringar. Jag kände mig som sämsta mamman. Ella har Musicaly med mig som användare = jag ser allt. Hon har privat profil utan möjlighet att se vart hon befinner sig, något som är en självklarhet för mig. Hon älskar att spexa, dansa och denna app är något hon verkligen har kul med. Vi har pratat om youtube och sociala medier med barnen i tidig ålder. Vi är där barnen är, har filter och kontroll så långt det går. Jag tror på att delta med barnen och veta vad de gör snarare än att förbjuda.

Man är såklart olika som föräldrar och det speglas på många vis. För mig är det viktigast att man har koll på sitt eget barn både irl och i sociala medier. Att ha tid att prata och förklara att pedofiler existerar och vad som kan hända om man börjar lägga ut lättklädda bilder och poseringar av sig själv. Tuffa hemska saker att prata om, men viktigt. Livet. Ella vill gärna ha öppen profil men där säger jag klart nej! Att börja få likes och exponera sig så tidigt på det viset. Nope!!!

Andra barn har redan kommenterat Ellas kropp och konstaterat att hon inte har lika smala armar som barnet som kommenterade. Jag försöker förklara att hon är muskulös och hon är hon. Alla är olika. Ella och alla barnen har ärvt min kropp. Former och tidiga såna. Det är lika bra att älska den man är, gör man det har man så mycket gratis i livet. Att inte kommentera andras utseende på det viset är något jag lärt min Ella 💖

Nu ska denna trötta mamman slänga sig i säng. Imorgon väntar ett av våra viktigaste möten någonsin.

Kramar


Annons

Kommentarer


 1. Linn 12 september, 2018 on 07:26 Svara

  Lycka till idag 💪
  Sunda tankar om sociala medier och barn, så svårt detta. Jag har än så länge små barn; snart en tvååring, så har inte behövt grubbla så mycket över det ännu

 2. Madelene 12 september, 2018 on 08:38 Svara

  Man behöver inte jämföra sig med andra föräldrar/barn….Vi har oxå gett vårt barn tillåtelse till viss social media trots att åldern inte varit korrekt..men vi har en dialog om det, om följare om hur man ska bete sej och inte bete sej. Han måste vara öppen mot oss och ingen av oss har haft problem med det…Naturligt för honom, självklart för oss!
  Sen kan barn OCH vuxna vara så elaka…både medvetet och omedvetet så A och O är dialogen man har med sitt/sina barn! <3

 3. Charlotte 12 september, 2018 on 17:06 Svara

  Mina barn har snap (han är 13) och tjejerna har Musically (7 och 8år)!
  Jag tror inte på att förbjuda, då skaffar de det när de blir äldre och då är det svårare att ha diskussion med dom eller så skaffar de i smyg och man har ingen kontroll alls – vi pratar, tittar igenom deras konton (både tillsammans med dom och i smyg🙈), vi pratat om hur man ska bete sig och vad som är okej att dela och att vi bara delar med personer vi känner oavsett om det är barn eller inte… jag tror inte på att förbjuda sociala medier, det är en tid nu där sociala medier är ett normalt inslag och det kommer antagligen bara öka!

  • prinsessansdagbok 12 september, 2018 on 21:26 Svara

   Sant! Jag tror också förbud leder till något annat mer olämpligt tyvärr. Klokt tänkt av dig <3

 4. Malin 12 september, 2018 on 20:18 Svara

  Mina barn är yngre så är inte där ännu. Men satt och pratade med en kvinna som var lärare till barn i 6e klass om detta. Hon ansåg att det hon uppfattade som det största problemet att tappa ”kontrollen” över sina barn i sociala medier är – när barnen kommer och har ett problem (t ex elaka kommentarer, olämpliga följare etc) så upplevde hon det var vanligt att föräldrarna reagerade som svar att de inte längre fick ha kvar sina konton/appen etc. Detta resulterade i att många i hennes klass kom till henne om dessa bekymmer. Och hennes råd var självklart att de skulle prata med sina föräldrar. Men då tyckte barnen att ”men då får jag inte ha kvar detta”. Så då blev effekten att barnen istället för att gå till sina föräldrar med problemen valde att inte säga något. Jag tyckte det var intressant att höra. Jag har som sagt inte tänkt något på detta själv än då min äldsta snart fyller 6 bara. Men tids nog är även jag där. Jag hoppas jag kommer kunna tillåta och istället vara närvarande och med snarare än förbjuda!

  • prinsessansdagbok 12 september, 2018 on 21:25 Svara

   PRECIS så tänker jag men jag var ensam om det igår på mötet :)

 5. Marie 12 september, 2018 on 20:53 Svara

  Helt inne på ditt tänk 👍 Oavsett är du bästa mamman åt dina barn 🙏

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna