VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

KVINNOR KAN!

Godmorgon!

Jag satt uppe hela kvällen igår och följde valet. Samtidigt havererade Eskils sensor så jag var tvungen att ställa klockan tills den nya fungerade vid 02.

Det kändes lite samma lika. Att något havererade. När jag såg valresultatet. Tänk att så många väljer att rösta på ett rasistiskt och antifeministiskt parti, overkligt. Jag har inte mer ord än så.

img_1908.jpg

Att någon vill frånta oss kvinnor rättigheter tidigare genrationer och kvinnor kämpat för är livsfarligt. Att täcka detta och förneka håller inte, vi är inte osmarta. Vilka är de som röstat SD? Jag tror det är samma som tycker MeToo gått för långt = de som inte alls förstått.

img_1916.jpg

Jag är stolt över kvinnorna i denna valkampanjen, Anne och Ebba som kämpat och visat: KVINNOR KAN!


Annons

Kommentarer


 1. Linda 10 september, 2018 on 11:24 Svara

  Jag tillexempel och jag håller inte med dig i dina åsikter om SD. Jag är verkligen ingen rasist men jag tycker Sverige förfaller p.g.a. all invandring.

  Vill inte skapa någon debatt här, jag gillar din blogg även om vi inte delar samma politiska uppfattning.

  • prinsessansdagbok 10 september, 2018 on 11:42 Svara

   Jag tror många partier förstår att integration är VIKTIGT nu och hoppas de ska göra ett bättre arbete för just detta utan att inskränka kvinnors rättigheter.

   • Maria 10 september, 2018 on 17:02 Svara

    På vilket sätt ska sd inskränka kvinnors rättigheter?

   • Anne 11 september, 2018 on 13:52 Svara

    Romer har funnits i Sverige i ca 500 år, och de är ännu inte integrerade, (8 av 10 i utanförskap, kan ej försörja sig själva). Hur kan vi då lyckas med människor från kulturer som är än mer avlägsna från våran egen?

    • Jonna 12 september, 2018 on 00:46 Svara

     Romer i Sverige är minoritet och då är det otroligt vanligt att ett utanförskap uppstår. Det är inte heller konstigt att deras integration går långsamt när de förödmjukas i sina mänskliga rättigheter samt behandlas och granskas annorlunda än svenskar. Vi ansvarar också för hur integrationsprocessen går till, och med ett parti som har en främlingsfientlig syn kommer det knappast gå smidigare för varken dem eller de från andra kulturer att smälta ihop med oss och anamma våra värderingar.

     • Anne 13 september, 2018 on 08:34

      Men tänk om människor INTE VILL integreras? Man kanske vill leva i en somalisk kultur i Sverige med sharialagar, men med svenska bidrag. Hur gör vi då? Jag vill inte verka provokativ, men hur gör man om människor verkligen inte vill integreras, kan vi utgå från att alla helhjärtat vill gå in i det svenska samhället?

 2. Malin 11 september, 2018 on 23:03 Svara

  Jag håller helt med dig i dina tankar om sd och MeToo. Men Ebba anser ju att förskolans viktiga genusarbete är flum.. Hur ställer du dig till det?

  • prinsessansdagbok 12 september, 2018 on 07:03 Svara

   Jag röstade inte på Ebba. Jag anser förskolans genusarbete JÄTTEVIKTIGT! Det är inget flum. Men hon tar avstånd från rasismen och är en tydlig ledare därför tycker jag hon gjort mycket bra.

   • Malin 12 september, 2018 on 22:27 Svara

    De punkterna kan jag helt förstå, hoppas du förstår att jag bara var nyfiken på din tanke och inte menade som kritik. Tack för ditt svar! Och tack för en fin blogg och all tid du lägger på oss läsare. Kan även berätta att all din info du sprider om diabetes har öppnat mina ögon om hur svår denna sjukdom är för hela familjen. Ta hand om er!

    • prinsessansdagbok 12 september, 2018 on 22:37 Svara

     Jag blir bara glad att du engagerar dig! Vi alla tycker ju olika och det är hela poängen med demokrati. Stor kram och TACK ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna