VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

ALLTID EN TIGERMAMMA

Elians sista dag på skolan han gått på i 6 år och nu en vecka. Leirskolen blev tyvärr en dålig upplevelse pga våld och där och då kändes inte längre motivationen att behålla samma skola så stor längre. Jag har nolltolerans för att våld får pågå. Riktiga vänner finns ju kvar ändå. Men det känns så tråkigt att avsluta såhär. Man litar på att de som känner barnen också tänker på barnens bästa. Ångrar jag något är det att jag inte la mig i hur de placerade barnen om natten. Jag som alltid kollar upp, lägger mig i. Men denna gång ville jag inte vara ”jobbig”. Försökte släppa kontrollen.

Låg och grät i Elians säng när han var borta då både oro och saknad var stor tredje natten. Inte visste jag då hur han kämpade där borta och jag fick inget veta och barnet som plågade många fick stanna hela veckan trots att vi alla fick information att barn som inte skötte sig skulle hämtas.

Där och då när jag såg honom i ögonen när han kom hem. Hur hemska upplevelser han haft många mil hemifrån och på en vecka när han skulle haft bästa veckan i sitt liv. Då bestämde jag mig för att alltid vara den jobbiga tigermamman åt barnen. Alltid. Aldrig mer att jag tillåter sånt här passera. Skolan lät det passera och för det kommer jag tyvärr alltid vara besviken. Sen att de tog tag i det när jag rört om i grytan. För sent.

Men vi blickar framåt! Ellas skola är full och vi sökte om byte i måndags och fick svar samma dag att han är välkommen på skolan bredvid. Den min E gått på. Det känns stort och fint. Det är ett stenkast från hans Bestemor och bra cykelväg dit från vårt hem. Allt blir bra. Nu lägger vi det dåliga bakom oss och startar på nytt!

Logistiken imorse var inte helt 100% så jag lämnade matpacker på skolan efter jag lämnat Eskil. Nu ska jag rycka ut och byta Eskils sensor i barnehagen och servera Elians klass lite glass som tack och hej.

Jag blev tillfrågad om jag var den nya norskläraren i korridorerna haha. 

Att andas lite på café och jobba – perfekt just idag efter all taxiverksamhet.


Annons

Kommentarer


 1. Maria 23 augusti, 2018 on 11:31 Svara

  Elians upplevelse smärtar mig. Så sorgligt och hemskt.

  Skönt med ny skola och nystart! Kram på er alla <3

  • prinsessansdagbok 23 augusti, 2018 on 13:14 Svara

   😊❤️❤️❤️❤️❤️

 2. Linda 23 augusti, 2018 on 21:51 Svara

  Men så sorgligt inlägg! Lite luddigt men jag förstår att det inträffade något på skolresan.
  Har det varit problem med våld på skolan under lång tid? Tänker om Elian varit utsatt tidigare? Värsta tänkbara scenariot att mina barn skulle råka ut för något våldrelaterat! Gör så ont i mammahjärtat att ”bara” få höra 5-åringen säga att kompisarna sagt att hon har fult hår.
  Men byta skola? Går Elian i 5:an eller 6:an? Har han några kompisar som han känner på den nya skolan? Inte helt enkelt med skolbyte i den åldern kan jag tänka…
  Kram

  • prinsessansdagbok 23 augusti, 2018 on 21:53 Svara

   Elian har inte varit utsatt tidigare. Han går i sjunde klass.

   Detta blir BRA! Inte så farligt att byta alltid det kan snarare vara positivt 😁

  • prinsessansdagbok 23 augusti, 2018 on 21:53 Svara

   Kram tillbaka och ja han känner någon där❤️

 3. Linda 23 augusti, 2018 on 22:09 Svara

  Går han i sjuan! Din blogg var faktiskt den allra första (!!) blogg jag hittade då Elian var bebis så det borde jag ju vetat. Därefter Gizmolinas. Fast det motsvarar 6:an om han gått i Sverige? Inte full koll på skolsystemet i Norge. Du skrev att han gått på skolan i sex år…
  Jag litar på ditt omdöme. Alla vill vi våra barns allra bästa!

  • prinsessansdagbok 23 augusti, 2018 on 22:21 Svara

   Men åh vad härligt vilken trogen läsare – TACK!💖

   Ja i Norge börjar de första klass med läxor och allt året de fyller 6 år. I höst börjar han sjunde klass och har gått i skolan i 6 år måste det väl bli?😅

 4. Anna 24 augusti, 2018 on 22:39 Svara

  Åh! Du är en sån förebild som förälder! Fan vad du kämpar! Jag är mamma och sjuksköterska, och du har på så många vis bekräftat mina känslor, lärt mig mer om tacksamhet, att fånga dagen, att tänka positivt – och inte minst om diabetes! 💪🏼🤗 Den sjukdomen har jag stött på allt för många gånger utan att förstå. Jag känner nu att jag förstår, på ett helt nytt sätt, som jag och många andra aldrig får lära oss trots lång utbildning till sjuksköterska. Tack för att du delar med dig! Det gör skillnad! Kram! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna