VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

SLIPING AV GULV OG ECOWOOD

nyspilt_parkett

När vi kom hem mitt i natten från Kristiansand i sommar var ju hela övervåningen tom. Eller iallafall vardagsrum och kök. Vi tömde och packade samtidigt så det var en trött och svettig familj som åkte iväg till Danmark. Vardagsrum och kök återstod att slipa så vi passade på att få det gjort medans vi var borta. Hur tungt det än kändes att komma hem mitt i natten och ha alla soffkuddar i sängen så var det lätt värt att slippa bo mitt i slipning. Morgonen efter sov E ut då han kört hela natten. Eftersom soffan stod i flera delar runt omkring så hängde Eskil på golvet och lekte och jag packade upp så gott det gick.

Vi hade ju ett väldigt rött och glansigt golv, en parkett som kostar en del och det kändes tokigt att byta ut allting när vi en gång i framtiden tänkt lägga en ekparkett. Min första plan var billig fiskbensparkett i laminat men nej, tills vi öppnar kök och gör de ting vi tänkt med planlösning där känns det helt fel att lägga ett sprillans nytt golv.

Det var många diskussioner med duktiga GulvTech som vi valde som gulvsliper. De kan golv! Jag ville pigmentera eller färga golvet och de visade mig prover på hur det kunde se ut. Inte vackert då det röda alltid lyser igenom. Så vi valde att golven skulle lackas med Ecowood. Ordet lack ger mig rysningar, våra golv på nedervåningen är lackade trägolv och jag gillar inte den stilen. Nu sen vi använt Ecowood och jag ser hur matta golven blir och hur sköna de är att gå på och hur lättstädade de är är jag helt frälst! Nu vill jag behandla på samma vis i alla rum och få fram den vita kalla tonen i trägolven.

ecowood_parkett

Det är svårt att visa färgen på bild men denna stämmer ganska bra.

Minns ni hur det såg ut när vi flyttade in? I sovrummen var golven mer röda då de inte solblekts lika mycket.

kirkeasveien

Den ljusgrå antika golvfärgen från Maxbo var ju en flopp. Den satt inte alls… Den såg fin ut på bilder men inte irl.

behandling_ecowood_gulvtech

parkett_oslo_gulvtech

parkett_ecowood_gulvtech

Vi är iallafall väldigt nöjda, så nöjda man kan bli utan att ha ljusa ekgolv som är min dröm och som jag verkligen kan sakna från gamla husets look. Men de var omöjliga att få rena…

laminatgulv

Lite såhär kan golven nede se ut efter behandling, ja vi måste ju bara göra det! Bilden känner trogna läsare igen, det är köksön jag ritade och lät bygga.

Apropå kök så har jag alltid varit säker på vitt kök men jag verkar falla för den mörka trenden. Jag funderar dock på att stick to the plan och köra vitt enkelt iallafall? Man blir så påverkad av allt snyggt man ser. Men mörkt grått kök med ”marmorskiva” är ju bara så rackarns snyggt. Dock tror jag kanske ett vitt ljust kök passar vårt hus bättre då det inte är ett nybyggt modernt hus. Köksön är det jag längtar allra mest till och att få in morgonsolen mot matplatsen! Matplatsen vi har i köket  nu känns onödig tycker jag medans E gillar den. Tur jag får bestämma hemma in the end 😉


Annons

Kommentarer


  1. Anna 8 augusti, 2018 on 10:38 Svara

    Vi har en köksö mitt i vårt kvadratiska kök med två 60-hurtsar som står rygg mot rygg- och skiva som har ca 30 cm överhäng på långsidorna, själva ön är nästan kvadratisk. Vanlig höjd så 65cm barstolar till. Här äter vi nästan alla våra måltider med familjen (kan sitta mittemot varandra som vid ett bord)trots att jag mest hade tänkt den som en frukostplats. En hurts har all frukostmat som bröd och flingor plus bestick-minst möjlig effort för att duka fram frukost. Dessutom perfekt extraplats eller serveringsplats när vi har många gäster. Rekommenderas (om det finns plats- kan ju även byggas smart mot en vägg så att man ändå får förvaringen)!

  2. Marie 8 augusti, 2018 on 18:35 Svara

    Tycker vitt, gärna lite lantligt om det passar in ☺️

  3. tone 10 augusti, 2018 on 14:49 Svara

    Vi valgte mørkegrått og har ikke angret! Hvite overskap ble supertfint til :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna