VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

JAG MINNS DET SOM IGÅR…

Vi satt i aulan på föräldrarmöte. Elian hade börjat första klass. Jag var rookie på alla vis. Som mamma, skolmamma och ja allt som hände var nytt.

Plötsligt skulle vi välja destination för barnens ”leirskole” och det var handuppräckning. Jag minns jag tyckte det var lite pinsamt tidigt att välja detta. Det var ju lååångt in i framtiden. Att ens skicka iväg sitt barn ensam fem dygn fanns inte på kartan i mitt mammahjärta. Elian hade precis fyllt sex år. Jag valde stället med minst vatten. Den där de skulle spendera mycket tid i båt utgick totalt, jag valde den  med djur och natur.

Igår följde vi packningslistan och jag vek hans kläder. Packade toalettmappen. Sen allt diabetesutstyr. När han sov spelade jag in den sista filmen inför resan. Filmen om hur man väcker honom om han hamnar i insulinkoma. Akutsprutan med socker. Den vi aldrig behövt använda.

Jag var smått nervös imorse. Hade knappt tid åt någon annan än Elian kände jag. Men det var när E, Eskil och jag vinkade av bussen som rullade iväg. När Elian satt bak med sin bästis och tittade på oss och vinkade med ett stort leende. Så gjorde jag slängkyssar, vinkade och hjärtade i luften. Han hjärtade tillbaka. Då brast mitt hjärta helt och tårarna brände och rann bakom solglasögonen och jag log ännu större bara för att han inte skulle se eller ana.

Att släppa barnen ut i världen, rusta de för både med- och motgång är inte enkelt. Det känns i hjärtat när de tar det lilla steget ännu längre ut i världen. Sen att ha diabetesen och oron i tillägg känns tufft för oss båda. Men vi klarar det. Han klarar det. Han är en av mina tre hjältar.


Annons

Kommentarer


 1. Tess 11 juni, 2018 on 13:07 Svara

  Ni är hjältar allihop Josefine ❤️
  Nu hoppas jag att allt går fint och att Elian får ha ”the time of his life”.

  • prinsessansdagbok 11 juni, 2018 on 22:40 Svara

   Tack!!!❤️❤️❤️

 2. Ulrika 11 juni, 2018 on 14:55 Svara

  Heja er både er som vågar släppa iväg och Elian som vågar ge sig iväg på egna äventyr 😀 heja heja !👍

 3. Caroline 11 juni, 2018 on 22:09 Svara

  Så fint. Och så rörd jag blir som mamma. Har precis skrivit små brev till mina döttrars sommarpresenter och målat naglarna. Klänningen hänger struken, och håret är flätat.
  Fjärilar i magen. Stanna tiden lite
  ❤️❤️❤️

  • prinsessansdagbok 11 juni, 2018 on 22:40 Svara

   Åh så fint! Kramar 💖💖

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna