VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

VARNING FÖR ELÄNDE

Lite bilbanebyggande åt lillebror ingår i storasysterrollen. Eskil förgudar Ella💗

Här blev det nästan tragiskt komiskt igår. Jag skulle hem och bädda ner mig då jag inget sovit natten till igår och kontordag. Jag började må illa av huvudvärk och valde att åka hem lite tidigare och hellre jobba ikapp på kvällen.

Hann hem och la mig under täcket. Blev värre. Nackvärken var verkligen outhärdlig och jag kände mig yr och onykter.

På Volvat (både legevakt och kiropraktor sa jag måste kolla upp det pga en muskelsvikt i ena handen) fick jag snabb hjälp. Det konstaterades dåliga eller obefintliga reflexer i handen och jag kände knappt när de stack mig på samma hand. Läkaren lät mig vänta till veckan för vidare utredning som min fastläkare redan sökt om. Men idag känner jag att jag behöver något riktigt starkt för att härda ut. Det gör så ont!

De misstänker prolaps vet inte om ordet är samma på svenska? Diskbråck? Har tydligen ett sånt på en gammal MR men det kan man ha utan besvär? Jag tänker på något sjukt vis att kanske om detta kan tränas upp eller i värsta fall opereras kanske mina återkommande nackhuvudvärker som plågat mig i ÅR i tillägg till hormonmigrän kan försvinna?

Det återstår att se. Vad som var tragikomiskt var att E fick sjukt ont i ryggen när han satte in Eskil i bilstolen på väg hem igår. Jag låg nerbäddad och var så dålig och så kommer han hem och på riktigt låter som han har förlossningsvärkar. Han blir nog galen av att jag skriver detta i bloggen men ni skulle ha sett oss. Är vi 90 år? Är det kroppen som protesterar till år av sömnbrist?

Dr Josefine Aamodt googlade och lät honom veta att han troligtvis hade en revbensupphängning. Samt bokade kiropraktor imorse. Jag hade rätt och behandlingen hjälpte en del.Puh! Nog sjukprat från oss. Förutom att Eskil hade 1.1 inatt också. Jag var så rädd. Massa saft och sen vänta och mäta i tårna. Sen blev Elian också låg. Alltså va fasen är detta?? Vi är för trötta för analys så vi får använda helgen åt vila och samla energi. Önska oss lycka till och njut om du är frisk och har friska barn ❤️❤️❤️❤️❤️


Annons

Kommentarer


 1. Malin 7 april, 2018 on 11:30 Svara

  Skickar all styrka jag kan och hoppas ni får vila i helgen ❤

 2. Delia 7 april, 2018 on 12:52 Svara

  Men vad är det här?! Skickar all styrka till dig och er ❤ vila allt ni kan – hälsan kommer först!

 3. Caroline 7 april, 2018 on 13:05 Svara

  ❤️❤️❤️

 4. Lisa 7 april, 2018 on 13:20 Svara

  Nästan alla har diskbråck utan att ha besvär. Det kan räcka med en nysning eller liknande för att det ska lösas ut och man får besvär. Ibland kan det tränas upp och ibland kan operation behövs. Beroende var i ryggen eller nacken det sitter kan det ge olika besvär som tex huvudvärk och smärta ut i armar och ben.
  Hoppas det löser sig för dig!

  • prinsessansdagbok 7 april, 2018 on 13:21 Svara

   Ja jag vet men jag har haft ont i många år. Kram!

 5. Madelene 7 april, 2018 on 14:00 Svara

  Stoooor KRAM till er!! ❤️

 6. Sofia 7 april, 2018 on 14:04 Svara

  Josefine❤️
  Jag vet inte vad jag ska skriva, men blir så ledsen för din/er skull. Jag är helt övertygad att sömnbrist kan orsaka saker med kroppen. Icke att förglömma att det är en tortyrmetod att inte få sova.Det är ju en sådan stress mentalt och fysiskt. Ni måste få avlastning på nattetid NU!
  Men min frustration hjälper inte dig nu. Har du fått något smärtstillande? Kan du vila?
  Skickar massa kärlek och energi till dig fantastiska positiva och kärleksfulla Josefine. Kram

 7. Maja 7 april, 2018 on 14:21 Svara

  Hej! Diskbråck kan gå helt obemärkt förbi men kan också smärta. Jag fick yrsel, huvudvärk som gick upp över ögat fr trapetzius , låsningar i nacke o bröstrygg o framförallt domningar o strålande smärta ut i arm och fingrar. Viktigt dock att få rätt diagnos så du vet hur du ska angripa det. Min nacke o problem trodde man var diskbuktning som man behandlad på ett sätt men efter oerhörd smärta o domningar fick jag till slut en magnetröntgen som inte skulle hanteras på samma sätt. Du kan med få nackvärk o huvudvärk av diskbråcket eftersom musklerna , de ytliga , är konstant spända för att kompensera skadan. Variation , avlastning är nog första hjälpen tips . Lycka till kram

  • Maja 7 april, 2018 on 14:22 Svara

   Magnetröntgen visade diskbråck kota C5 c6 skulle det stå o det skulle inte behandlas som diskbuktning

   • prinsessansdagbok 7 april, 2018 on 14:30 Svara

    Va betyder det?

    • Maja 7 april, 2018 on 16:54 Svara

     Det är kotorna,c5 c6 däremellan ligger diskarna. Man har ett gäng kotor i halsryggen o beroende på var disken har gått sönder får man olika besvär… men som sagt huvudsaken är att du får rätt diagnos vad det än är så löser sig resten ❤️❤️

 8. Maria 7 april, 2018 on 15:39 Svara

  Hej!
  Skrev i tidigare inlägg om dina besvär inte kunde komma från nacken. Hade ju precis samma symtom med handen och det kom från nacken. Nu op och är bra.
  Antar du väntar på en ny magnetröntgen, om inte så kommer garanterat läkaren skriva ny remiss för det. Med tanke på dina symtom nu så är det ju tecken på tryck på nervroten och då blir det nog med största sannolikhet operation.
  Väntar själv svar på MR ländrygg jag gjorde igår. Har nedsatt kraft och känsel i ena benet och det viker sig även nät jag går ibland. Hemska smärtor av ischias när gått och stått en stund.

  Förstår precis hur jobbigt du har med smärtan! Usch och fy säger jag!
  Ta hand om dig och stor kram!

 9. Jenny 7 april, 2018 on 16:17 Svara

  Att du ens orkar skriva!😥 Kan inte fatta att ni ska behöva gå igenom allt detta… sin sak med sig själv, det är illa nog med allt du behöver utstå, sen oron över sina barn, ingen sömn o få vardagspusslet att gå ihop! Alltså det är inte konstigt de börjar tära på er!!!
  Förstår att ni vill vara hemma med era barn o ha koll på dem ( kan inte ens om jag försöker förstå den ständiga oro när andra Ska ha ansvar för ens barn som har en sån livshotande sjukdom)
  Men tänk om de funnits sovavlösning… just någon som kan komma några dagar i veckan så ni (förläldrarna) får sova ut. Ladda batterierna så ni inte går sönder. Man vill ju räcka hela livet.
  Stora styrkekramar till vackra dej ♥️ Kramar Jenny

 10. Anna 7 april, 2018 on 17:03 Svara

  Alltså, hur mycket ska ni stå ut med?! Jag tänker så mycket på er. Ni verkar så starka trost allt elände. Ni är riktiga kämpar! All styrka till er!❤️

 11. Linda 7 april, 2018 on 18:45 Svara

  Nämen usch stackars er ❤❤❤

 12. C 7 april, 2018 on 20:21 Svara

  Fy FAN rent ut sagt!! Stora kramar och en hel drös med god energi till dig!

 13. Carina 7 april, 2018 on 21:08 Svara

  Alltså vet inte ens vad jag ska skriva,nu MÅSTE det vända för er. Styrkekramar i mängder ❤️

 14. Sara 7 april, 2018 on 21:33 Svara

  Fy fasen alltså! Det finns inga ord och absolut ingen tröst <3 Dock tror jag att dom som drabbas hårt av saker, är dom som verkligen klarar av det! Men det är så orättvist.

  Förstår inte hur du kan se så pigg och fräsch ut efter så lite och obefintlig sömn? Vilken concealer använder du?

  Stor kram!

  • prinsessansdagbok 7 april, 2018 on 21:36 Svara

   Gulliga du!!!!

   Använder YSL touche eclat och en ögonkräm från Clinique som jag tycker räddar mig. Orange tub.
   Kramar

 15. Åsa 7 april, 2018 on 21:35 Svara

  Stora kramar från Stockholm ❤

 16. Sandra 7 april, 2018 on 23:42 Svara

  Fyfan Josefine❤ Lider med dig! Jag vakna en natt i juni 2016 av att det small till i axeln, men kunde inte vrida huvudet eller låta vänster arm hänga fritt. Bet ihop å åkte jobba men var tvungen å gå till hälsocentralen. In med ambulans där man misstänkte diskbråck. Mycket riktigt, C6-C7 med nervpåverkan. Många smärtsamma månader med morfin och där jag ibland grät mig till sömns! Fick en op tillslut i sthlm juni 2017! Önskar ingen denna smärta!

 17. Ann-Charlotte 8 april, 2018 on 08:59 Svara

  Hej!
  Jag har läst din blogg i många år men aldrig kommenterat.
  Jag känner igen mig i så mycket i dig, har själv ett barn som föddes med omoget infektionsförsvaret , vilket gjorde att hon var konstant sjuk under sina första 7 år i livet, idag är hon 24 år och mår riktigt bra.
  Under dessa år av oro och stress med att ha ett sjukt barn, driva eget företag osv, så utsatt jag mig själv för enorm stress, jag fick kronisk huvudvärk, nacksmärtor, kroniskt spända muskler , och alla möjliga olika symtom.
  Jag sökte läkare många gånger och tillslut upptäcktes glutenintoleran, låg ämnesomsättning ,jag slutade med gluten började med levaxin, men mådde fortfarande inte bra, huvudvärken blev konstant inga tabletter i världen hjälpte och fick migrän flera dagar i veckan. För ca 1 årsedan fick jag exakt samma symtom som du med armen och nacken, den vidrigaste smärta jag varit med om, det visade sig vara ett akut diskbråck mellan kota C5 C6 . Jag har nu gått varje vecka till naprapat men det hjälper endast i några timmar eller högst någon dag. Nu till det bästa som hänt mig, jag har fått kontakt med en neurolog som har gett mig botoxinjektiioner i bakhuvud, nacke , axlar och även kortisoninjektioner, min huvudvärk är borta, så underbart skönt , har fått livet tillbaka. Läkaren upptäcke oxå att mitt bäcken är både feltippat och snedvridet , vilket han säger är det som påverkar min nacke….
  Jag har nu träffat en ny naprapat som genast såg mitt problem och ska nu göra en Screening hos henne av min kropp och få ett träningsprogram ihop med behandlingar av naprapat och neurolog som nu ska samarbeta och hjälpa mig att kunna må så bra som möjligt.
  Hoppas detta kan hjälpa även dig. Botoxen ger mig nu en chans att kunna stärka upp mina muskler utan att smärta så otroligt.
  Jag lider verkligen med dig då jag vet exakt hur du mår och har det, och lägg då till oro och. Sömnlöshet på det….
  Stor kram till dig från mig ❤️

 18. Marlene 8 april, 2018 on 14:04 Svara

  Hej,
  Jag har haft diskbråck i nacken och märker av det ibland även nu. Jag fick fruktansvärd nervsmärta i vänsterarm. Ingen smärtstillning i medicinsk form hjälpte, det som till slut gjorde att det vände var att jag fick låna en TENS-apparat som gjorde att jag kunde slappna av i några timmar. Utöver TEBS-apparaten gick jag till sjukgymnast som hav mig triggerpunktmassage och övningar som jag kunde göra hemma. En liten studsboll kan användas för att trycka på triggerpunkter, antingen att någon hjälper dig med det eller att du har bollen på golvet och ligger på den så den trycker på onda punkter.
  Jag lider med dig för jag vet hur fruktansvärt ont det är och att du utöver din egen smärta ska vårda och oroa dig för dina söner är tragiskt. Jag hoppas du/ni får bra hjälp väldigt snart med både smärta och hjälp nattetid. Kram!

 19. Anne 8 april, 2018 on 21:27 Svara

  Håper du blir bedre veldig snart Jossan❤️

  • prinsessansdagbok 9 april, 2018 on 08:59 Svara

   Åh finis TAKK <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna