VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

GLAD & SKRÄCKSLAGEN

img_6198.jpg

img_6199.jpg

Idag skiner solen, alarmen var ganska snälla inatt och det väntar en härlig helg bakom hörnet. Jag och E ska möta barnens nya diabetesläkare och vi tar med oss Eskil då vi behöver prata om hans doseringar ( som alltid) Igårkväll började han skaka och rycka, som när han gick i insulinkoma en gång. Det var full panik inom mig och han fick socker i den renaste form ASAP och var sen nere på 4 LÄNGE trots massa socker. Puh, där parerade vi det allra läskigaste. Att barnet inte är kontaktbart, rycker och skriker dödsskriket och kroppen försöker överleva. Absolut min största skräck och det värsta jag någonsin upplevt. Om du bara ska komma ihåg en sak om diabetes1:

En diabetiker som verkar konstig, full, skakig, avsvimmad ska alltid ha RENT SOCKER helst flytande ASAP! Honung eller saft i plastspruta. Smörj detta inne i personens mun, det behöver hitta ned i magen för att hjälpa och en person i insulinkoma kan inte äta själv eller tugga utan kvävs om man stoppar in matbitar. Ring alltid ambulans. Innan den kommer kanske personen redan ”är tillbaka” på grund av din insats och hjärnskadorna kan undvikas.

Usch. Tillbaka till den härliga helgkänslan nu.

KRAM!


Annons

Kommentarer


 1. C 9 mars, 2018 on 12:27 Svara

  Så otroligt vidrigt hemskt, J! Det är ju ett TRAUMA att se sitt barn så. Medan ni parallellt för kampen om avlastning och medicinsk hjälp, kan du gå och prata med någon? För att få släppa på ångest, rädsla och oro.
  KRAM!

 2. Magda 9 mars, 2018 on 13:19 Svara

  Yay för helg! Men fy fasen för upplevelsen med Eskil. ❤️ Hoppas verkligen ni får några bra råd av er nya diabetsläkare. Något måste ju ske för det är ju inte hållbart. Oj så ni kämpar på bra men vad har ni för alternativ. Kärlek till er. ❤️❤️❤️

 3. Alex 9 mars, 2018 on 16:05 Svara

  Stackars Eskils lilla kropp ❤️ Minns själv hur svårt det var med doseringen när jag var barn. Hoppas ni får bra kontakt med läkaren och ni hittat en bra dos för honom.

 4. Anne 9 mars, 2018 on 19:52 Svara

  Glukos kan tas upp redan i munnen via saliven (innehåller amylas) så det måste inte ned i magen. Det är därför det hjälper att smörja munnen med sockerlösning.

  • prinsessansdagbok 9 mars, 2018 on 19:56 Svara

   Men endast de tuberna? De har vi. Trodde det var tvunget att komma ned i magen. Kramar

   • Anne 10 mars, 2018 on 08:28 Svara

    Saliven och blodkärlen i munnen har ju sina begränsningar – så det kan inte tas upp lika mycket som om man äter något. Men det lilla kan räcka för att häva de allra farligaste nivåerna – och så fyller man på sen med mat/socker när personen är vaken, och eller sprutar glukagon om det finns tillgängligt.

    • prinsessansdagbok 10 mars, 2018 on 08:55 Svara

     Åh alla säger väldigt olika om just det där men det är betryggande att veta.
     Eskil var borta länge trots stora mängder sockersaft :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna