VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

NÖJD OCH MISSNÖJD & KÖKSÖDRÖMMAR

Om jag får välja två möbler i huset jag är extra glad i så är det vår soffa som ni skymtar. Jag sitter och jobbar och drömmer. Imorse såg jag plötsligt nya köksmöjligheter, jag blev så glad då jag tror vi får till en köksö som är fristående från ena hållet. Det vore så härligt. Just vid kalas och gäster behövs en serveringsyta och då är köksö genialt.

Har ni erfarenhet av Epoqkök? Jag hittade många fina. Från att ha tänkt vitt kök igen till ljusgrått är jag nu sugen på mörkt grått med ljusa skivor, kanske jag tröttnar? Så svårt… Sen har jag en pinsam fundering. ”Alla” vackra marmorbänkskivor nu. Kan de användas och bli blöta och smutsiga? Är de impregnerade, mattade jag förstår inte helt? Snyggt är det iallafall och jag tänker att budgetvarianten vit tjock glansig skiva från IKEA också kan vara ett alternativ, som vi hade i radhuset.

En ostylad bild med kläder till höger och vänster. Sängen från Jensen är också en god investering i huset. När vi väl får sova sover vi riktigt gott. Med superfluffiga täcken. 

Något i huset vi inte är nöjda med är golven. Vi fick fel besked på telefon + i butik så våra golv spricker upp. Tur vi hade planerat byta ut golven i vår. Jag hoppas det får plats i budgeten för jag vill ha ljusa fiskben som jag skrev från början. Det kommer göra stor skillnad.

Ha en fin dag allihopa, jag är nästan insnöad härhemma. Det viner utanför och det är riktig vinterstämning.


Annons

Kommentarer


 1. Marie 12 februari, 2018 on 15:22 Svara

  Så mysigt sovrum!! ☺️

  • prinsessansdagbok 12 februari, 2018 on 19:26 Svara

   Tack :)

 2. Madeleine 12 februari, 2018 on 16:27 Svara

  Vi kör peppargrå luckor från Ballingslöv och är så himla nöjda, och bänkskivor i marmor. Dom tål det mesta men just syra är ingen höjdare, men å andra sidan så torkar man ju diskbänken och köksön hela tiden ändå känns det som.. Vi gick all in i köket då vi vet att vi inte ska göra om det den närmsta tiden..

  Kolla in på radhusrenovering på Insta så får du se vårt kök och all annan renovering också för den delen 😊 vi har renoverat allt, men har ett badrum kvar och sen fram-och baksida, pjuuuh.. Men skam den som ger sig 😉

  Har ingen erfarenhet från epok, men kika runt på Insta och Pinterest. Gråa kök finns k flera olika nyanser och vi är nöjda med vårt mörkgrå, men det ljusas upp av marmorskivan och så har vi skippat överskåp och mycket belysning/spotlights så jag upplever det inte för mörkt..

  Så himla kul med köksrenovering, ska bli kul att följa och se resultatet.

  Men Ni borde väl få reklamera golven om ni fått fel besked? Mycket jobb, men något sorts avdrag/pengar tillbaka borde Nk väl kunna få!? Jag håller tummarna!! Kämpa!

  Kramar

  • prinsessansdagbok 12 februari, 2018 on 19:26 Svara

   Så snyggt med de luckorna! Vad heter du på instagram?

   Butiken säger att de inte sagt så. Det är skrattretande. Jag frågade SÅ noga men de litar på sin personal men inte på kunden…

   KRAM

   • Madeleine 12 februari, 2018 on 19:29 Svara

    Men alltså suck vad irriterande, stå på dig!!

    Skaffade ett eget IG inför renoveringen så att jag kunde nörda ner mig utan att spamma alla vänner med renoveringsbilder.. heter radhusrenovering på Insta :)

    • prinsessansdagbok 12 februari, 2018 on 19:58 Svara

     Smart! Tack snälla, har redan kikat. Det är väldigt likt som jag ritat idag. Fast vi har mindre plats till högskåpen. Tror det blir kyl, frys och ugnskåp. Men hur gjorde ni i hørnet? Vi får precis samma. Jag tänkte ha bänkskiva helt in till väggen men vad har ni under där?

     • Madeleine 13 februari, 2018 on 08:49

      I hörnan har vi faktiskt valt att ingenvart någonting.. det är ett hål bakom väggen där, vi fungerar på att ev. Öppna upp och göra hyllplan där, men jag tror att det bara kommer blir dammigt och rörigt och just nu känner jag (ok vi) inget behov av det så vöggen blir nog kvar. Det tog emot att ta bort yta, men vi fick till det med förvaring etc. ändå så det kändes helt ok.

      Ovanför bänken med diskhon går en del av fläktkanalen då vi var tvungna att dra om allt eftersom vi satta spisen i ön, men så värt och i slutändan blev det toppen med extra spotlights där 👍🏻

      Hett tips är en häll på 80cm om ni har utrymme till det, så skönt när man lagar och kan få plats med allt.

      Och om ni ska ha micro och ugn så är ytterligare ett tips att slå till på en vanlig och en kombiugn med micro. Det var guld i julas och på nyår när vi hade många gäster och mycket mat, på julafton lyckades jag värma åtta format samtidigt =lycka.. haha

      Älskar att följa andras renoveringar 😊

     • prinsessansdagbok 13 februari, 2018 on 08:57

      Så det är tomt under? Tänker det ändå är en avlastningsyta, kaffehörna tänkte jag ha på vår sån del och en hylla med koppar ovanför.

      Yes valt 80 cm och vi måste ha som i radhuset en ugn och en kombiugn. Vi var inte jättenöjda med hur den lagade maten men micron användes flitigt. Kan hända vi gjorde fel med ugnen för ingen mat blev liksom färdig Hahaha.

      Smart med spottarna vi behöver också flytta fläkten men bara en meter typ. Vi får se vad vi får till. Jag är bara på skissestadiet ännu.

      Det tar nog ett tag innan du får se något hos oss men förhoppningsvis till våren. Roligt att du gillar det. Att bo mitt uppe i det är en annan sak 😊

 3. Johanna 12 februari, 2018 on 17:17 Svara

  Mkt jobb med marmor om man inte är där och torkar hela tiden. Ingen syra och lätt fläckar, typ vattenglasringar. Man måste olja in och låta det dra åt sig, sedan typ putsa upp och olja igen. Så det är inget jag skulle rekommendera ngn, det finns fina ”kopior” som funkar bra i ett kör som ska användas. Men snyggt är det ju…

  • prinsessansdagbok 12 februari, 2018 on 19:25 Svara

   Ja jag har läst om det men samtidigt verkar ju alla köra marmor ändå? Det blir nog ett annat alternativ men något som är lika snyggt och ljust. Finns fina ljusa stenvarianter men marmor är ju så läckert! Tack för att du är ärlig.

 4. Linn 12 februari, 2018 on 18:13 Svara

  Vi har epoq kjøkken på hytten og er superfornøyd med det :-)

  • prinsessansdagbok 12 februari, 2018 on 19:24 Svara

   Så bra, inte kikat på det tidigare. Saknar bara en riktigt mörk variant med släta skåp hos de. Ska kika runt. Ni upplevde det inte svårare att montera?

   • Linn 13 februari, 2018 on 21:41 Svara

    Nei, det gikk helt fint å montere det selv :-)

   • Linn 13 februari, 2018 on 21:42 Svara

    Det gikk helt fint å montere det selv :-)

    • prinsessansdagbok 14 februari, 2018 on 13:15 Svara

     Takk for svar!

 5. Stina 12 februari, 2018 on 18:45 Svara

  Vi har epoq (svart ek (endast underskåp pga låg takhöjd men med en rejäl köksö för att inte förlora förvaring) med ljusgrå tjock massiv stenskiva (dyr som ett as men tål ALLT för alltid haha) som ljusar upp) och är väldigt nöjd med kvaliten!

  • prinsessansdagbok 12 februari, 2018 on 19:21 Svara

   Den är fin, såg på den idag! Vi ska också endast ha underskåp. Hur många skåp har du i köksön? Jag tror jag får in två då jag vill kunna skjuta in stolarna. Hur mycket betalade ni för bänken och cirka hur lång är den? Försöker budgetera här, har ritat kök i eftermiddag puh!

 6. Cissi 12 februari, 2018 on 19:07 Svara

  Spännande med köksrenovering. Vi är själv i de tankarna och vi vill också gärna ha bänkskiva i marmor (galet snyggt). Men då den är så extremt känslig funkar det inte i vårt hus med våra tre barn. Så vi tänker kika på materialet kvartskomposit i färgen Noble Carrera istället. Ser nästan precis ut som marmor men är betydligt mer tåligare 😊 Ett tips!

  • prinsessansdagbok 12 februari, 2018 on 19:20 Svara

   Låter precis som oss haha. Jag ska klämma och känna på alternativ. Vill inte ha köksbänkspanik med snart tonåringar i huset och en slarvig man 😉 Tack för tips, superbra!

 7. Sandra 12 februari, 2018 on 23:08 Svara

  Kan tipsa om silestone i snowy White, väldigt lik marmor men mycket mer tålig då den är i kvartskomposit, vi är supernöjda med den. Har i övrigt valt en mörkblått kök, kolla gärna in casaboman på Instagram för lite inspo

 8. Nettan 15 februari, 2018 on 10:34 Svara

  Hej!
  Har funderat på om jag borde säga detta för det låter ju så ofantligt tråkigt och kanske lite negativt… men det är verkligen inte min mening. Jag har själv jobbat med att sälja hus och sökte då bygglov för de hus jag sålde. Jag vill bara berätta om att i Sverige (vet inte hur det är i Norge) så säger Boverkets byggregler att spis och diskho måste vara placerade inom samma bänkyta. I Sverige hade man alltså inte fått bygglov på ett hus med en sådan kökslösning. Nu är det ju många som bygger om sitt kök i redan befintliga hus och då krävs inget bygglov – men lösningen är egentligen inte godkänd ändå. Anledningen till lagkravet är (vad jag fått höra) att det innebär en risk att lyfta kokande grytor över golvyta då det kan befinna sig barn i vägen eller man kan själv snubbla på någonting. Och då riskera att brännskada sig själv eller någon annan.
  Precis som med tidigare tips, lägger jag ingen värdering i hur folk väljer att göra. Men jag tycker att man ska känna till alternativen så att man har all fakta när man väljer :-) Hoppas inte du tar illa upp. Jag tycker din blogg är toppen, och ser fram emot att följa ert köksbygge!! Kram

  • prinsessansdagbok 15 februari, 2018 on 10:51 Svara

   Klart jag vill veta – tack! Kanske man borde ha diskho i köksön också? Kram

   • Nettan 15 februari, 2018 on 11:50 Svara

    Phu, skönt att du inte tog illa upp :-) En del väljer att ha en liten diskho i ön, nära spisen. Så att man kan ta vatten till matlagningen och hälla av vatten. Men inte så stor att man diskar i den. Det är ett alternativ i alla fall. :-) (tex så här: https://www.ballingslov.se/koek/koeksinspiration/line-vit)

    • prinsessansdagbok 15 februari, 2018 on 12:01 Svara

     Jag har alltid undrat varför och funderat på att ha en sån! Perfekt.

 9. Eva 21 februari, 2018 on 11:45 Svara

  Hej!
  Kök i all ära, men eran soffa!! Så mysig!! Vad är det för märke? Kommer du ihåg ca pris? PRECIS vad jag letar efter i soffdjungeln! Tack för fin blogg!

 10. Malin 25 april, 2018 on 13:42 Svara

  åhh, hvor er de fine lampene fra?😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna