VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

-HAR ALLA ANDRA DET BÄTTRE ÄN DIG?

roser

Måndag.

diabetesmamma

Här har ni en diabetesmamma. Gånger två.

Tacksam över en fin helg. Massa härlig energi och sömn. Men att sova på kommando som jag borde är svårt.

Nu kommer snart barnen hem och jag ska iväg och ordna lite presenter åt vår 9 to be Ella. Jag har visst tipsat alla andra om det hon önskar sig så jag måste vara lite kreativ och se om jag har några bra ting på lur. Hon läser inte min blogg ( ännu!) …

Något helt annat. Visst kan det kännas som ”alla andra” har det så himla tipp topp hela tiden? Kanske inte hos mig då jag verkligen ger en dyster bild av sömnbristlivet och ganska sällan orkar dra igång energigivande ting. Men generellt i bloggar och i sociala medier? Jag älskar allt som är inspirerande. Mycket vackert att titta på. SÅ många kreativa duktiga profiler. Men jag blir personligen också helt matt av det perfekta. Antingen är det sådär perfekt att magen knyter sig när jag vänder blicken från skärmen ned i vår tvättkorg eller bara vår soffa som är hullerombuller efter lek eller varför inte ett kök som används och det syns? Puh. Kanske om man har 100% balans ( finns det?) så tacklar man allt ytligt och perfekt bättre?

Eller är det så att allt perfekt är det som går hem? Vem vinner på det? Alla vackra bilder måste stylas, ett konstant kliniskt rent hem måste städas. Att visa upp shoppingtips och shopping kostar pengar och det kostar framförallt för vår planet. Jag känner jag börjar bli mätt på den extrema hetsen man ser. Jag tror verkligen att har man en sak kostar det något annat.

Min uppmaning till dig idag blir att fundera på vad som är viktigt i ditt liv. Sen inse att du inte KAN prestera 110% på alla arenor. Det är fysiskt omöjligt vågar jag nästan påstå att ha ett perfekt hem, en ”perfekt vältränad kropp”, laga den godaste nyttigaste maten, vara tillgänglig 100% för dina barn, hålla relationen till din partner härlig och i liv, den coolaste kollegan och snällaste vännen samtidigt. Att inse det tror jag är steg 1.

Sen gäller det att prioritera! Jag tror inte man kan fylla tårtbitarna hela tiden. Det i sig blir en stress. Men man kan ha fokus på det man prioriterar och göra så gott man kan.

Vi växer och förändras inom oss hela livet. Lyssnar du på din egen röst? Verkligen på riktigt riktigt?

KRAM!


Kommentarer


 1. Tess 5 februari, 2018 on 13:48 Svara

  Så viktigt det du skriver om, att lyssna in sig själv. Vad är viktigt i livet, för mig? Och nej, såklart allas liv inte är perfekta, men oavsett om man VET det, så tar det ändå ibland när man ser det ”perfekta” livet i sociala medier. Men det är vårt ansvar att ta vara på våra egna liv och ser värdet i det, inte andras.
  Jag fick en rejäl wake-up för 20 veckor sedan, gravid i vecka 10 när jag fick en stroke. Allt kommer att bli bra (tack fantastiska sjukvård som fattade snabbt) och det kan låta väldigt konstigt, men jag behövde nog att just detta hände mig. För att stanna upp. För jag har kört på i 180, på jobb, vara den ”perfekta mamman”, ”perfekta vännen”, ”perfekta kvinnan” som hinner träna och städa och allt därmellan alltid. Nu inser jag att perfekt för mig, är att inte alltid hinna med alla tårtbitar, det hinner inte jag med under mina 24h just nu. Men att också känna efter, vilka tårtbitar ÄR viktigta att fylla med nu. Att livet inte blir ”måsten”, utan att jag ser det positiva i det. Och ja, i slutändan är det enda viktiga för mig att vara frisk och att vara med min familj och att få röra på mig. Jag älskar att jobba, umgås med vänner, men just nu så kan jag inte prioritera allt.

 2. Annika 5 februari, 2018 on 14:48 Svara

  Helt enig! Kloka tankar.

 3. Karin 5 februari, 2018 on 14:50 Svara

  Du är så klok!! Har följt din blogg sen du gifte dig typ och det är den enda bloggen jag fortfarande läser. Mycket tack vare inlägg som detta. Kram till dig! ❤️

 4. Maria 5 februari, 2018 on 15:14 Svara

  Kära, fina Josefine! Du är så klok och du har så rätt. Jag har precis prioriterat deltid. Varannan fredag och halva tisdagar ska jag vara ledig. En investering i mig, barnen, familjen och livet. Det kanske får resultera i mindre shopping, mindre resande (fast den blir svår att prioritera om), mer klokt handlande och bättre matplanering.
  Fast den jobbigaste omprioriteringen sen diabetes1 hoppade på oss igen är att prioritera sömn framför sociala tillställningar. Jag vill göra så mycket, träffa så många, umgås och vara närvarande. Men sömnbristen leder till gäspningar och jag prioriterar att åka hem tidigt eller stanna hemma helt och hållet. Man får väl försöka se socialt liv i kvalitet istället för kvantitet, men det är svårt..

  Kram på dig <3

 5. Maarit 5 februari, 2018 on 15:14 Svara

  Kloka, vackra kvinna 💕 Kram!

 6. Emma 5 februari, 2018 on 15:32 Svara

  Åh fina J! Du satte precis mina tankar i ditt blogginlägg. Är själv extremt trött på alla dessa bloggar och konton som bara visar den perfekta sidan.
  Vi kan inte vara perfekta hela tiden och jag tror det är viktigt att vi alla sätter ner ambitionerna lite. Hellre mindre stress och ett rörigt hem än en massa stress och en perfekt ”bild” av sitt hem. Jag tar hellre en timme i soffan med kärlek och mys med mannen när barnen gått i säng än att röja runt i hemmet :)

  Stor kram till dig

 7. Josefine L 5 februari, 2018 on 15:45 Svara

  Vilket bra inlägg du skrivit!! Också trött på det perfekta livet och att man bara ska sträva efter det perfekta och allt ska vara så tillrättalagt på alla bloggar och Instagram… Tummen upp för dig som vågar visa hur det egentligen är att leva och att det är ok att inte överprestera 110% alltid!! Du och din blog är bara bäst och jag har följt dig i flera år på din blogg! Din blog skildrar hur livet är med både upp och nedgångar. Inspiration ger du verkligen oss bloggläsare! Jag har också insett att man inte behöver prestera 110 jämt och det funkar lika bra ändå!! ❤🖒
  Kram och tack för ett bra inlägg!! 😄

 8. Stina 5 februari, 2018 on 18:22 Svara

  Hej. Du har så rätt. Älskar din blogg och hur du visar verkligheten. Fortsätt vara precis som du är och kämpa som du gör. All styrka till er. Kram

 9. Maria 5 februari, 2018 on 18:46 Svara

  Kloka du. Detta är något jag får kämpa med ofta. Good enough. På jobbet och privat. Det går, men ibland är det lite lättare. Idag åkte jag t.ex. hem tidigare än jag skulle gjort. Ville hem till min familj och tanka kärlek. Även om det resulterar i en timmes jobb nu ikväll är det okej med mig. En timme extra med min son innan läggdags och sambon kan sitta bredvid och hålla mig sällskap nu ❤

 10. Annika K 5 februari, 2018 on 19:16 Svara

  Rosa fluff i bloggar.. jaa inte fasiken visar det sanningen inte.
  Jag uppskattar bloggar som visar verkligheten.

  ❤️❤️❤️

 11. Helena 5 februari, 2018 on 21:03 Svara

  Veldig bra innlegg!
  Dette er stor grunn til hvorfor din blogg er og vil være min favoritt blogg!

 12. D 5 februari, 2018 on 21:27 Svara

  Såå bra!! Tänker detta varje dag och tar emellanåt bort instagram där alla hem ser exakt likadana ut! Känns som att man MÅSTE ha en viss stil för att visa att man har koll på vad som är ”trendigt” just nu och det är ju så fel. Blir ju ganska dyrt att hela tiden ”va med i matchen” Men som någon annan skrev så är det ju upp till oss själva att ta ansvar över hur vi påverkas av sociala medier. Stor kram till dig❤

 13. Carina 5 februari, 2018 on 22:47 Svara

  Helt enig,då klokt skrivet! Har snudd på slutat läsa bloggar där allt är SÅ perfekt, perfekta middagar flera dagar i veckan,reklam om shopping i varannat blogginlägg osv…. orkar inte se allas ”perfekta” liv. Kram

 14. C 6 februari, 2018 on 06:40 Svara

  Vi försöker att leva i en slags omöjlig ekvation: jobb, barn, hem, träning, kost. Allt ska vara perfekt. Something’s gotta give. Jag behövde ditt inlägg just i dag. Jobbar heltid numera och sliter mitt hår varje dag. Jag räcker ju inte till någonstans. Ska nu ta mig en rejäl funderare på om jag ska gå ner i tid…
  Tack för att du är du och skriver som du gör. Det gör skillnad!

 15. Linda 6 februari, 2018 on 07:14 Svara

  Det rätta i dagens uppkopplade flöde är nog att stänga av och sålla, bara försöka ta in det som gör en gott.
  Den ständiga konsumtionen och nytt och onödigt får mig att må illa. Skulle aldrig köpa något som en s.k ren influencer skriver om.
  Jag lever väl ett annorlunda liv och följer inte normen. Har inga barn men sambo och katter, bor i lägenhet. Förstår inte hur de runt omkring mig får allt att gå runt med hus, stora lån och barn med massa aktiviteter. Jag tycker att jag har fullt upp i mitt liv…

  Jag FÖRSÖKER leva mitt liv och vara nöjd och tacksam med det jag har och lyssna inåt, sålla i ”måsten” och inte stressa och hinna allt.

  Tack Josefine för att du skriver och tänker äkta, har följt din blogg länge. Och vi är fler som tänker som dig :)

 16. Hanna 6 februari, 2018 on 10:40 Svara

  Vilket bra och klokt inlägg! Det är så lätt att glömma bort att bloggar och instagram visar bara den del av verkligheten som man valt att dela med sig av.

 17. Malin 6 februari, 2018 on 11:46 Svara

  Det är nog just därför det är så många som har följt dig under alla dessa år, på grund utav din ärlighet, öppenhet och klokskap. Så klart har vi alla olika liv, ibland är livet jävligt bra och ibland väldigt mycket tuffare. Det viktigaste är nog att man kan se igenom allt det rosa många andra har, hela tiden, och kanske helt enkelt sluta följa dem. Det handlar lite om vilket filter man själv väljer att se det ifrån och känna efter vad som är viktigt för en själv.

 18. Anna 6 februari, 2018 on 15:46 Svara

  Hej!
  Bor I Calgary och såg häromdagen i tidningen att det är ett ett par som också råkar jobba med film som har gjort en dokumentär över sex år om hur det är att leva med diabetes. Deras dotter var två år när hon fick det och de hade då dessutom en nyfödd. Missade tyvärr filmen men ska se om den går att streama. ”Sweet dreams for Chiyo” och den visades 4feb på CBC här i Kanada. Tänkte att det kunde vara intressant? Det låter som om de inte har sminkat på sanningen, i tidningen står det om hur trötta de är hur rädda de är och hur de tacklar sin rädsla olika.
  Kämpa på ni vardagshjältar! Styrke kramar!

 19. Birgitte 7 februari, 2018 on 00:28 Svara

  Helt enig Joss!

  Jeg synes din blogg er inspirerende fordi du gir så mye pepp og positive energi. Ingen føler at de kommer til kort!

  Jeg lever etter en teori av at jeg hver morgen våkner med 100% «energi». Jeg kan bruke 40% på jobb, så 10% på middag osv. Jeg vil heller ikke bruke noe av energien på negative følelser, feks irritere meg over andre. Det betyr at jeg ikke kan prestere 100% på alt – jeg må prioritere. Øvelse gjør mester :)

 20. Lovisa 7 februari, 2018 on 18:10 Svara

  Vilket bra inlägg!! Är trött på dessa bloggare och influencers som bara visar upp sitt glammiga och köpta liv. Det är betalt smink, resor, kläder, väskor, smycken och bara konsumtion och köphets. Stackars unga idag som är i en lättpåverkad ålder…

  Din blogg innehåller allt och det uppskattas!!! Mode, skönhet, familj, ärlighet och värme!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna