VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

KAN EN ROBOT GE MER HUSFRID?

roboteksperten

Alltså vad tror ni om att E får en värstingrobotdammsugare av mig i julklapp? Det vore lite som att han ger mig en julklapp och jag hade älskat att se hans min när han öppnar den. I vår familj har det tyvärr blivit så att jag alltid städat mest. Jag typ endast jag. Men det har inneburit att jag också köper städhjälp med våra gemensamma pengar ( samt att jag får massa vardagsmotion gratis). Det har också inneburit att jag lever med någon som aldrig skulle berätta för mig att det behöver städas eller hur, då hade han inte bott under samma tak som mig kan jag lova. Att bråka om städning är så jäkla onödigt och det verkar ju som vi är fler som gör det? Det borde inte vara så svårt att ”lära sig” för att behålla husfriden? Det är ju inte okej att nästa generation blir likadan. Men istället för att lägga energi på att förändra allt har jag under våra 12 år valt mina strider.

Städstriden skulle ju besegras för alltid om robotstøvsugeren fick jobba hemma hos oss varje dag. Det är nog det enda jag önskar mig faktiskt även om den är svindyr så tror jag den är värd varenda krona. Någon av er som har en?


Annons

Kommentarer


 1. Sandra 5 december, 2017 on 09:26 Svara

  Vi har en iRobot Romba men tror vår har en annan siffra än den som du länkar till. Vi är galet nöjda med vår som går under namnet Rut 😉 Så smidigt och den dammsuger riktigt riktigt bra. Det ända jag saknar är att vår inte går att programmera och lägga in zoner. Vi har ett stort hus med mycket öppna ytor och jag tycker städningen blir bättre när man kan städa exempelvis ett mindre rum. Eller så låter man det gå varje dag och att den tar upp den smutsen den tar upp helt enkelt. Den ör super i hörnen vilket jag var skeptisk till.

  Köp köp köp är min rekommendation!! Våra barn är 5år, 3år och minsta 2 månader och de två äldsta hämtar själva dammsugaren när det är städning i deras rum. Smidigt!!

  • prinsessansdagbok 5 december, 2017 on 09:27 Svara

   Ah tack för tips! Kanske denna dyrgripen med högt nummer kan zoner? Måste lära mig allt om detta känner jag haha.

 2. Anna 5 december, 2017 on 09:46 Svara

  Världens bästa grej! Med barn å djur i huset behövs det dammsuga varje dag å de e så jäkla skönt att ha roboten så man kan lägga tid på annat mer värdefullt. Så KÖP!

 3. Elina 5 december, 2017 on 09:58 Svara

  Köp!! Om det underlättar så är det värt pengarna ❤️

 4. Lena 5 december, 2017 on 10:58 Svara

  Har ingen än, men kommer följa ditt inlägg här med intresse. Flyttar in i nybyggt hus i vår tillsammans med två katter, en valp och en pojke som är lika gammal som Eskil och som också är kroniskt sjukt, men hans sjukdom sitter i lungorna (tack och lov inte pälsdjursallergi med tanke på hur mycket han älskar våra djur) och funderar starkt på att skaffa en robot tills dess. Måste dammsuga 1-3 gånger per dag och vore ju skönt om man kunde leja bort det till roboten 😉

 5. Veronica 5 december, 2017 on 11:36 Svara

  Har den ikke, men er i tenkeboksen, jeg og… Dyr dippedutt, men tror det er verdt det om den fungerer bra!! Med to unger( som også har venner på besøk konstant og folk er ut og inn hele tiden) og en mann som heller ikke gjør husarbeid( her har jeg også valgt å droppe kampen og heller ha en fin hverdag med god stemning, he he), hadde det vært fantastisk!! En venninne har den og sier den støvsuger bra!

 6. Frida 5 december, 2017 on 11:52 Svara

  Vi har en robotdammsugare från Neato. Den var också dyr men rekomenderas starkt! Den är bra, det är skönt att komma hem till nydammsuget och har faktiskt bidragit till att mannen oftare plockar undan och förbereder för att starta dammsugaren (samt även startar den). För även hos oss har det varot mest jag som städat. Himla smidigt när det behövs dammsugas under sängar och vår har trappsensor så den kan även gå på övervåningen. Så jag skulle absolut säga att det är värt att satsa på en robotdammsugare, och för er som har så mycket annat att lägga energi på!å

 7. Lizzan 5 december, 2017 on 17:30 Svara

  Har redan en Man som älskar att dammsuga , så han är det inte svårt att göra glad , jag köper ny dammsugare när han har använt och det är dags att ta den gamla till bilen. Han använder och dammsuger alla dar i veckan ,har gjort detta ialla år. Vi är i 56 år så han är av den sällsynta sorten. Vi har alltid haft hund utav sorten som inte hårar men blir sand o dyl . Nu har vi inga hundar men han dammsuger varje kväll endå. Tror han tycker de e skönt att ingen kan nå honom att han får vara i sin bubbla ett tag o gå o tänka till hur dagen har varit . Är chef så han har mkt ibland i huvudet.

 8. Charlotte 5 december, 2017 on 21:55 Svara

  Alskar varan robot dammsugare :) must have!

 9. Hanna 5 december, 2017 on 23:04 Svara

  Vi hade en robotdammsugare för ett antal år sedan. Vi bodde då i en två-vånings villa med sju rum. Jag tycker inte det var så fantastiskt. Den fastnade under möbler, trasslade in sig i leksaker, skosnören mm OM man inte har något på golvet så fungerar det ju men vilken småbarnsfamilj har det så? Fortsätt köpa städning från städfirma istället!

 10. Caroline 5 december, 2017 on 23:54 Svara

  Hejar på en robot! Tror det tar bort mycket irritation, stress och vafan-känslor!
  I helgen som var gjorde jag inget. Stängde in mig i sovrummet med Netflix. Hela lördagen och nästan hela söndagen.
  Lagade ingen mat, ingen disk, tvätt, puffa kuddar, plocka etc.
  Så jävla skönt, då jag kör rejset med barn, vovve, inköp, matlagning, tvätt och städ.
  Har kommit ner till dukat frukostbord med servetter och laddad kaffebryggare de senaste mornarna! ❤️❤️❤️

 11. T 6 december, 2017 on 06:36 Svara

  http://www.testfakta.se/sv/dammsugare/article/robotdammsugare-sa-bra-stadar-de

  Nja. Skulle jag lägga så mycket pengar på något skulle jag vilja ha perfekta resultat. Men testa, der kan ju vara guld för er.

 12. Anna 6 december, 2017 on 12:32 Svara

  Vi har och vi älskar den! Så skön känsla att sätta på den, åka hemifrån och komma hem till ett nydammsuget hem! Man kan absolut behöva dammsuga ”vanligt” mellan varven, men kollar man på dammbehållaren efter varje körning så gör den susen! KÖP!

 13. Anna Carlsson 6 december, 2017 on 18:56 Svara

  Vår Romba programmeras att dammsuga 3 ggr/v, underbart varje gång! Vi gick all-in och skaffade alla möbler så pass höga att romba tar sig in överallt och mannen har sett till att alla kablar sladdar är monterade ovan golvlister. Då når den allt och gör dammfritt på all golvyta :)
  Lycka till med mysiga fina huset och tack för inspirerande blogg!

 14. Madeleine 7 december, 2017 on 00:14 Svara

  Ja köp. Såklart den fuskar ibland eller fastnar men den är riktigt bra. Tar i hörn och överallt. Mattor osv kan den ha svårt att komma upp på. Och vill man inte att den kör vissa ställen får man med en ” vägg” som gör att den inte åker in där😀vi är inne på vår andra dammsugare nu.

 15. Sofie 7 december, 2017 on 23:02 Svara

  Har haft både iRobot och Neato men som pedant (tyvärr) tycker jag inte de håller måttet. Det blir inte rent som med en vanlig dammsugare. Du behöver samla upp sladdar som ligger på golvet före dammsugningen, annars trasslar dammsugaren in sig i dem. De klarar inte alla mattor, de missar hörn (även Neato med sin d-form).
  Är man inte så kinkig så är det ett bra komplement men för mig och min man som vill kunna gå barfota på RENT golv är det inget alternativ. Har städning varannan vecka och dammsuger där emellan istället. :)

 16. Catarina 11 december, 2017 on 18:56 Svara

  Vi hade en robotdammsugare för snart 10 år sen , var nog ganska nya då. Vi tyckte inte den var bra , men dom har säkert utvecklats och blivit bättre kan man ju hoppas på iaf . Det jag irriterade mig på var att batteriet tog slut så fort , då var den tvungen att stå och ladda sig länge . Hann knappt dammsuga klart Vårat hem. Sen var man tvungen att tömma den jätteofta , och den kom inte åt överallt . Men dom är säkert mycket bättre nu 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna