VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

VATTENKOPPOR IT IS!

Godkväll!

 

oslo_Lamberseter

oslo_trilletur

Idag gick jag en walk i närområdet för att söva Eskil. Jag sa hejdå till gator jag vandrat i alla dessa år vi bott här, närmare bestämt åtta år precis nu i november 2017. Tack för allt. 

Att Eskil fick vattkoppor just nu passade förstås inte alls. Vi såg igår att det verkligen är vattkoppor då det blev vatten i en av alla mystiska rosa prickar. Jag var ganska säker men man kan aldrig veta. Så nu isolerar vi oss helt för att inte smitta någon med nedsatt immunförsvar. Det har vi gjort hela tiden. Det blir ju mer tid hemma och tid åt att packa, köra till huset osv. Men det är klart det passade dåligt med sjukdom mitt i flytt. Det blir kanske inte ens barnehage på själva flyttdagen som planerat, puh! Men hoppas ändå innerst inne att alla fått skorpor och att vi får en enda barnledig dag medans flyttlasset går. Vi ska använda flytthjälp och flyttstäd just pga oförutsedda händelser med tre barn och två med diabetes1.

Sushi med la familia.

Jag har ikväll varit en sväng i huset ensam. Vi åt sushi tillsammans i eftermiddag på en madrass på nedre våningen hela familjen. Sen delade vi på oss och killarna hämtade nya TVn. Det är ett evigt åkande och fixande och snart är vi i mål. Att laga en god gryta i huset med musik och barn som har fått sina nya rum. Det känns på riktigt så långt borta men är ju inom räckhåll nu…

diabetesgalan_viafree

Ja den bistra sanningen hur omysigt det är hos oss just nu i flyttkaoset.

Men låt oss tala om galan igår, såg ni? GRYM GALA! Ella låg och grät i min famn. Jag grät, barnens släktingar grät… Ja den var brutal galan ( och SNYGG!). Men det behövs. Man behöver öka förståelsen och respekten för denna vidriga sjukdom. Barnen lever och har det bra för att vi sliter ihjäl oss. Det är sanningen. Jag älskar barnen så högt så det är en självklarhet men det tär förstås.

Att Blondinbella var där gav mig hopp och visst skrev hon ett inlägg om diabetesgalan. Jag misstänkte att hon skulle bli ganska knockad av all information. HURRA när människor med många läsare och stort inflytande skriver om diabetes1!

Nu ska jag kolla prinsarnas blodsocker, hänga en tvätt och försöka sova lite. Imorgon ska ALLT packas ned. Alla kläder, det sista i köket, hallen ja allt….

KRAMAR!


Annons

Kommentarer


 1. C 16 november, 2017 on 12:15 Svara

  Det kanske är lite sent nu, men i Sverige finns det ju även packningshjälp. Vi anlitade en firma när vi flyttade senast. Det tog dem två timmar att packa ner 70 kvadrat… SÅ skönt.

 2. Annika K 16 november, 2017 on 19:12 Svara

  Aaaaandas fina du.
  Ni är snart på plats och i mål så att säga ❤️

 3. Malin 17 november, 2017 on 12:36 Svara

  De dära vattenkopporna alltså . . Hojta om ni behöver hjälp i helgen, med vad som helst, jag ställer upp på stört <3

 4. Sanna 17 november, 2017 on 22:20 Svara

  Hej Josefine,

  Tack vare ditt engagemang med att sprida kunskap och förståelse över diabetes typ 1, fick jag idag rädda ett liv. Som jag kommenterar tidigare har köpt druvsocker som jag har i varje väska som jag äger.

  Idag en vanlig dag på min vanliga matbutik, såg jag en kvinna i 30/40årsåldern, hon såg lite kallsvettig ut, gick runt och letade efter något att dricka. Blir chockad över att inte är fler som är uppmärksamma på olika symptom!

  Jag gick fram, frågade hur det var med henne. Hon visade sitt armband, diabetes. Visade vad jag hade i väskan, hon tog en tablett, började se lite piggare ut, gick till mejeriavdelningen, tog en liten förpackning med mjölk. Hon var skärrad, men såg betydligt bättre ut än en stund innan. Hon började fibbla med sin telefon, (hon hade lite svårt att prata just då, innan också nu när jag tänker efter) frågade henne om hon ville att jag skulle ringa någon, hon letade upp numret till sin pojkvän, jag ringde upp och pratade med honom om vad som precis hade hänt, han tackade så mycket för min hjälp och bad mig vänta där vid henne tills han kom till butiken och hämtade henne.

  Tänk, om inte jag hade följt din blogg, hade jag inte haft den kunskap som jag besitter på idag! Tack Josefine!

  Ber om ursäkt för ett långt och flummig kommentar.

  Hoppas att flytten har gått bra till nya huset!

  Stor kram från Sanna

  • prinsessansdagbok 17 november, 2017 on 22:25 Svara

   Men oj!!! Dig har jag både tänkt på och pratat om sen du berättade att du bär på druvsocker. Alltså jag gråter över din kommentar – vilken underbar människa du är ❤️❤️❤️❤️❤️

   • Sanna 17 november, 2017 on 22:39 Svara

    ❤️❤️ lyssnade på senaste avsnittet av barndiabetespodden, hörde att du nämnde mig! 😀🙊

    Det är du som ska ha en stor eloge som kämpar på, sprider kunskap 🙏🏼

    Nu sitter jag och gråter floder till diabetesgalan!

    🤗🤗🤗

    • prinsessansdagbok 20 november, 2017 on 11:39 Svara

     Tillsammans blir vi ett team <3 KRAM!

 5. Angelica 17 november, 2017 on 23:03 Svara

  All styrka till dig! Lider med dig fast jag inte känner dig. Idag på jobb mötte jag tre ambulansfolk i trappan upp till kantina. De visades sig att en extern hade fått ett illabefinnande i ett konferenserum pga diabetes. Detta beskriver verkligen allvaret i denna sjukdomen. Noll erfarenhet har jag haft i detta men tack vare dig har jag fått
  kunskap som jag bär med mig. Har blivit mycket med uppmärksam och har en son som är lika gammal som Eskil. Tack för att du delar med dig. Så viktigt!!

  • prinsessansdagbok 20 november, 2017 on 11:39 Svara

   Detta berörde mig väldigt <3 KRAMAR i massor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna