VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

VI MÅSTE HÖJA VÅRA RÖSTER FÖR ATT HÖRAS

apentbageri

En annan morgon i vårt liv. 

Godmorgon!

 

 

Hur man än vill ta lite ledigt från diabetesen så går det inte. Det blev jag varse inatt. Jag la mig tidigt för att samla sömn. Sen har jag vaknat av att Elian tappat sin sensor i sömnen = sticka i fingret för att se blodsocker. Det var 6 så jag stoppade pumpen i 2 timmar. Sen sätta ny sensor som gör ont. Vaknar av att sensormottagaren inte finner signalen. Flyttar den in till Elians rum. Efter två timmar när den larmar att den vill ha två blodvärden så inser jag att han blivit låg. Ge saft, tandborste. Starta sensor. Starta pump. Sen bli lillebror mitt i detta låg.

Lämnar Ella på nya skolan, så Sabeltann ( Eskil). Hans blodsocker var lågt vid frukost och hade skjutit upp när vi kom fram till barnehagen. En timme senare medans jag förbereder möten ringer barnehagen och berättar att han är väldigt låg och att han skakar. Oron går inte att beskriva. Jag önskar verkligen fler förstod vardagen bakom fasaden. Att sjukdomen kan vara så otroligt individuell och att dessa stackars barn har mer än nog att kämpa med dygnet runt och livet ut. Därför behöver omgivningen vara upplyst. Så barnen inte ska behöva höra massa fördomar.

Vill ni veta mer om livet bakom fasaden borde ni kolla in Diabetesgalans instagram där man idag får följa Diabetesias dag. Ikväll finns dokumentären på tv3 som heter Att leva utan att dö. Jag hoppas den kan ses på Viafree sen för oss som inte bor i Sverige.

lavt_blodsukker

En låg prins på café.

Har du förresten lyssnat på Barndiabetespodden? Vad tyckte du? Jag kommer aldrig sluta berätta hur verkligheten är för oss. Det är det enda positiva jag kan bidra som diabetesmamma. Prenumenera gärna och ge oss feedback och betyg i iTunes. Det betyder så mycket.


Annons

Kommentarer


 1. Elin 9 november, 2017 on 12:42 Svara

  ❤️❤️❤️

 2. Sara 9 november, 2017 on 13:21 Svara

  Tack för den information du sprider! Innan ni fick Diabetes 1 i familjen & du började berätta hur det är så visste jag extremt lite om det inser jag nu…
  Och när man läser hur många som drabbas och hur allvarlig & farlig sjukdomen är så fattar jag inte varför det inte uppmärksammas mer?!

  Jag såg nu reklam på Facebook om dokumentären ”Leva utan att dö” som visas ikväll, och där stod det att den även visas på Viaplay och Viafree. Så du kan också se :-)

 3. Caroline 9 november, 2017 on 14:00 Svara

  Prenumererar men har ännu inte lyssnat. Är lite nere, så jag måste samla kraft innan jag lyssnar.

  Stor kram och så spännande med flytten!

 4. Maria Albjär 9 november, 2017 on 15:02 Svara

  Podden är superbra tycker jag! Ser fram emot nästa avsnitt. Vi diabetesföräldrar behöver dela vår kunskap, prata om olikheter och likheter och backa varandra!!

  Förresten, såg i ett annat inlägg att du hängt på apoteket superlänge. Kan ni inte beställa via nätet? Det gör vi och hämtar det packat och klart :)

  Kram på dig <3

 5. cecilia 9 november, 2017 on 15:23 Svara

  Hej – tack för intressant och ärlig blogg! Jag kan inte mycket om diabetes och har ingen erfarenhet själv så din blogg är verkligen upplysande för mig och en hemsk verklighetsöppnare. Vi bor i USA och här finns ju diabetes 2 (är det väl?) ganska mycket pga övervikt, dålig diet mm men det är ju något helt annat. Jag undrar – kommer inte dina barn att få det lättare i att stabilisera sockervärdena när dom blir äldre? Eller är det så här jobbigt livet ut för de flesta? Det hade jag ingen aning om. Min förhoppning är att det är ”värst” när dom är små och växer och inte kan hjälpa till så mycket själva? Jag tänker att ni kanske behöver hjälp i hemmet i form av en nattsköterska eller liknande – finns det i Norge? Här i USA finns det, om man betalar, men vet inte hur det är i norden. Lycka till, det är så intressant att läsa din blogg och ni har ju mycket positivt på gång också med nytt hus osv. Allt gott!

 6. Birgitte 10 november, 2017 on 02:01 Svara

  Min pappa fortalte meg at en av hans ansatte har ei datter på 10 som nettopp har fått D1. Jeg fortalte pappa alt jeg har lært gjennom bloggen din, og han var både overrasket og takknemlig. Han hadde null ide om at de må være på vakt 24 timer i døgnet, og så gå på jobb og fungere etter en natt med null søvn. D1 faren var lettet og tekknemlig over at sjefen hans har satt seg inn i hva det dreier seg om. Takket være deg!

  • prinsessansdagbok 10 november, 2017 on 09:02 Svara

   Jag blir så rörd och gråter för vilken fin människa du är. Tack!!!!

 7. Anna 11 november, 2017 on 10:57 Svara

  Fina Josefine! Jag minns hur ledsen jag ble i somras när jag läste att er familj drabbats av denna hemska sjukdom igen. 🙁 Jag är så imponerad av dig, jag kan inte förstå hur du klarar allt men du är fantastisk, en förebild, tillåt dig att vara ledsen, trött, arg, vem hade inte reagerat så med den tuffa situation ni har med två barn med diabetes liksom? ❤️ Och tusen tack för att du sprider kunskap om diabetes både genom blogg och via podden (har lyssnat och lär mig mycket) vilket är stor hjälp när man som jag jobbar i förskola. Gillar starkt att du delar med dig och inte förminskar varken sjukdomen eller känslorna kring den, det blir väldigt hjärtligt och jag tror många uppskattar det. Till sist gläds jag massor med att ni ska flytta till ert hus, grattis och njut så mycket ni kan och orkar! Ta hand om er! Kram från Anna 💕

  • prinsessansdagbok 11 november, 2017 on 21:04 Svara

   Ja man hinner liksom knappt sörja, jag tror jag kommer gråta och sörja mer igen när vi är på plats i huset. Den här hösten har varit så tuff men också så fin. Många många kramar

 8. Tebecks 11 november, 2017 on 19:33 Svara

  Har just lyssnat på första avsnittet. Gripande och rörande att höra dej (er) berätta. Har suttit och ammat och somnat min 3-mån bäbis medan jag lyssnat och jag fylldes av en tacksamhet att han är frisk men också en oro eftersom man aldrig kan veta vad framtiden bär med sej. Men som du sa – en dag i taget. Det är ingen mening att oroa sej för vad som kanske kommer hända. Waist of time!
  Jag har människor i min närhet som har diabetes 1 och jag hade ingen aning om hur mycket den sjukdomen påverkar deras liv. Tack för att du bidrar till kunskap!
  Ha en fin lördagskväll!

  • prinsessansdagbok 11 november, 2017 on 21:02 Svara

   Åh men tack för att du lyssnat! Massa kramar <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna