VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

NATTEN

Pepp för ny vecka. Matar en son med mjölk då alarmet piper lågt. Alla kläder ligger klara i högar och jag somnar gott bredvid vår minsta varma lilla prins.

Sover kanske en kvart innan alarmen avlöser varandra hela natten. Inget insulin vill bita och hjälpa sockret ned. Byter nästan båda pumparna. Sen vid 5 och 6 faller de snabbt, för snabbt. Kontordag i soligt Oslo byts mot pyjamas, glasögon, huvudvärk och smärtan man känner för hur de måste må.

Samarbetet mellan mig och E idag på morgonen, en blick säger allt. Bara han vet. Nej det stämmer inte, Ella vet. Hon sa något så hjärtskärande idag på morgonen. Att om hon bara kunde ta en av pojkarnas diabetes kunde vi sticka och mata henne hur vi ville om natten eftersom hon sover så tungt. Aj i mammahjärtat över både hennes fina kärlek till syskonen men det beskriver ju hur mycket hon förstår.

syskon_diabetes1

Med lillebror hand i hand i väntan på sin tur för att åka karusell. Världens finaste storasyster. Och lillasyster. 

Vi lät Elian sova länge, han gick inte att väcka och kroppen talar tydligt om att detta var en för jobbig natt för att ”pressa” eller pusha. Eskil vägrade barnehagen, han var så sliten. Ville sova mer, kröp ned med mig under täcket fullt påklädd. Vaknar efter en stund av att han viskar ”jeg er laaav”.

De som inte lever så tätt kan inte förstå och det kan man inte. Jag önskar ingen detta. Jo kanske de som utsätter andra för stor smärta, för detta är något man aldrig kan styra, påverka eller få ledigt från. Varför ska mina oskyldiga underbara pojkar behöva bära det lasset hela livet?

diabetesmamma

diabetesmamman


Annons

Kommentarer


 1. C 9 oktober, 2017 on 10:39 Svara

  Mitt hjärta brister för er! För dina underbara barn! Jäkla skitsjukdom :(

 2. Elina 9 oktober, 2017 on 10:51 Svara

  💔

 3. Hannah 9 oktober, 2017 on 10:57 Svara

  Jag bara gråter. Känner hur tungt det måste vara utan att ens kunna förstå någonting av hur ni har det.
  Ella måste ha ett så oerhört stort hjärta. Vilken otroligt kärleksfull syster. Kan inte vara lätt att se alla sina fyra närmaste vara så trötta och slitna och bara vilja hjälpa till. Ni är så starka. Ni måste ju det.
  Och lille Eskil. Så liten och som redan förstått kroppens signaler att han vet att han ”er lav”. Lille venn.
  Jag önskar verkligen att det kommer bättre mediciner, maskiner och till slut ett botemedel mot denna tortyr. Först hoppas jag att ni får avlastning och all hjälp ni behöver både hemma och i förskolan och skolan.

  En stor varm kram

 4. Brulexandra 9 oktober, 2017 on 11:18 Svara

  Åh Ella! ❤️

  Det är inte lätt att vara syskon till kroniskt sjuka heller.

 5. Maria 9 oktober, 2017 on 11:30 Svara

  Jag brukar aldrig kommentera men läser dagligen. Mina tårar rinner för er och önskar att jag kunde hjälpa till på något sätt. Ni är så starka! Vill skicka varma kramar till er!

 6. Karin 9 oktober, 2017 on 11:47 Svara

  Nu måste jag bara skriva nåt till dig känner jag… herregud jag gråter när jag läser detta. Jag känner inte dig men följt dig länge. Vill bara säga att jag har tänkt på er. Massa massa kärlek till er. Stora kramar till er. Vilka hjältar dina barn och ni föräldrar är ❤️❤️❤️

 7. Malin S 9 oktober, 2017 on 12:51 Svara

  ❤️❤️❤️

 8. Clair 9 oktober, 2017 on 13:15 Svara

  Åhh blev alldeles tårögd av ditt inlägg 😥
  Vet precis hur du känner/mår, har en 8-åring med diabetes sen 4,5 år. Man önskar att man kunde få byta plats! Och ibland känns allt bara nattsvart och ibland flyter allt på. Hoppas att ni får en lugn och skön dag ❤️

 9. Evelina 9 oktober, 2017 on 14:01 Svara

  Ni är hjältar, fantastiska alla fem och självklart extra stora hjältar är Elian och Eskil!!! ❤️❤️❤️
  Önskar att ni åtminstone fick sova 😥😭

 10. Elin 9 oktober, 2017 on 15:00 Svara

  Från ett mammahjärta till ett annat! All kärlek och omtanke till er. Tårarna rinner. Skickar energi på telepatisk väg till hela familjen ❤️

 11. Helena 9 oktober, 2017 on 16:57 Svara

  ❤️❤️

 12. Frida 9 oktober, 2017 on 17:12 Svara

  Sänder er all kärlek, kraft o styrka! Önskar jag kunde göra mer❤️

 13. Caroline 9 oktober, 2017 on 18:28 Svara

  ❤️ Vilka otroliga kämpar ni är! Och killarna har ju världens bästa syster!

 14. Lena Cederroth 9 oktober, 2017 on 18:47 Svara

  Gråt noen tårer da jeg leste dette. Skulle virkelig ønske jeg kunne hjelpe. Bare å si fra hvis det er noe vi kan gjøre. men håper at ”helse Norge våkner opp litt også” så dere kunne fått litt avlastning?! Barna som står rundt (Ella) ser nok deres følelser uansett om man prøver å skjule det. Hun er fantastisk som sier det hun sa!! ❤️❤️❤️

 15. Mickan 9 oktober, 2017 on 19:49 Svara

  Önskar så jag kunde göra något för er för att hjälpa ❤️❤️❤️

 16. Unni 9 oktober, 2017 on 21:15 Svara

  Jeg er bare full av beundring og respekt for dere. Sender deg en god klem, og håper natta blir roligere for dere alle.

 17. Susanna 9 oktober, 2017 on 22:05 Svara

  Har aldrig kommenterat förut men följt dig länge. Förstår inte hur ni överhuvudtaget klarar av det här och tycker du är SÅ stark! Har själv tre barn UTAN diabetes och tycker det är tufft. Önskar så man kunde hjälpa dina fina pojkar med de snälla och uttrycksfulla ögonen men skickar iaf all pepp och styrka till er allihop! Om de nu skulle drabbas av detta har de ju sån TUR att ha fått dig till mamma! Kram

 18. Louise 9 oktober, 2017 on 22:09 Svara

  Fina Josefine, är så dålig på att kommentera men blir alltid så otroligt berörd av dina ärliga och starka inlägg om sjukdomen och hur den påverkar och styr allt. Det ger mig perspektiv på saker pch ting! Kan verkligen inte förstå hur ni har det dygnet runt men förstår tillräckligt för att fatta att det inte är hållbart, rimligt eller möjligt att ni ska behöva ha det så :(. Ni måste ju bara kunna få hjälp med stöttning på något sätt… Man förstår också vilken fin och kärleksfull familj ni är. Ni är grymma!! All kärlek och massa kramar till er!

 19. Alexandra 9 oktober, 2017 on 22:17 Svara

  Usch! De där nätterna… :( Hoppas ni får en bra natt inatt så att ni alla får sova lite <3

 20. Fröken M 9 oktober, 2017 on 22:55 Svara

  Oh, du skildrar din och er vardag på ett djupt berörande sätt. ❤️
  Det finns en genuin smärta i det du skriver samtidigt som jag väljer att tolka in ”lejon mamma” i det. Ni är krigare i detta, alla fem och ni kommer att finna kraft att blicka framåt, att leva och finna ro i er nya vardag.
  Använd pennan för att bli ”av” med det som finns djupt där inne.
  All kraft och ork till er på er fortsatta resa, den kommer vara krokig men BRA!
  Kramar

 21. cecilia 10 oktober, 2017 on 04:03 Svara

  Styrka till er! Det låter så tufft och svårt. Jag som inte har någon erfarenhet av diabetes jag undrar – kommer det att bli lättare när barnen blir äldre? Det kanske är samma för vuxna också men man hör ju sällan om att dom är vakna nätterna igenom och äter/tar medicin mm. Finns det en ljusning i tunneln, menar jag – även om många år så kanske det är något att se fram emot. Styrka till er!

 22. Marie 10 oktober, 2017 on 08:11 Svara

  Hjärtskärande 💔

 23. Linda 10 oktober, 2017 on 08:58 Svara

  Så svårt att ta in hur ni måste ha det..
  Otroligt att ni inte kan få avlastning nattetid. Världens största Styrkekram till er diabetesföräldrar !!

 24. Anette 10 oktober, 2017 on 13:48 Svara

  <3

 25. Jennifer Moberg 10 oktober, 2017 on 17:19 Svara

  Kärlek 💙💙

 26. Stina 10 oktober, 2017 on 23:31 Svara

  Tänker så ofta på hur Ella tar detta… hon som redan är ett mellanbarn & dessutom ensam tjej. Blir intressant att höra henne som vuxen berätta om hur det är att vara det enda friska barnet i en familj… tycker det är så fint när ni tar egentid med henne, hon behöver kanske det lite extra. Hon kommer bli en stark tjej med ett extra stort hjärta, precis som sin mamma! ❤️

 27. Linda 11 oktober, 2017 on 08:46 Svara

  Åh jag blev så berörd av er Fina Ella sagt <3 Ni är riktiga kämpar jag tänker på er emellanåt och hoppas att det skulle finnas något magiskt som skulle trolla bort diabetes.<3 Styrkekram

 28. Therese 11 oktober, 2017 on 21:31 Svara

  Fina Josefine! Vill bara skicka dig och din fina familj massa varma kramar och som ni kämpar! Du verkar vara den bästa mamma som finns till dina barn! <3 följt dig så många år i denna blogg och får den varmaste känsla av er familj! så mycket kärlek!
  Finns ingen värre smärta än den när ens barn inte mår bra.
  Kram till er!!

  /Therese i Karlstad

 29. Frida 24 oktober, 2017 on 09:13 Svara

  Tårarna kommer när jag läser detta. Dina inlägg om killarnas diabetes berör mig djupt. Och vilken fin syster de har! Jag kan inte ens föreställa mig den kamp ni har varje dag och varje natt. Massa styrka till dig och din familj. Jag vill passa på att tacka dig för att du mitt i allt delar med dig så mycket om hur det är att leva med diabetes1 i familjen, det har givit mig och säkert många andra mycket större inblick, kunskap och förståelse om sjukdomen. Varma kramar till er och stort lycka till med kommande flytt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna