VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons
Annons

Kommentarer


 1. Elina 14 september, 2017 on 12:57 Svara

  Saknar nästan ord. Smärtan i dina ögon känns i mitt hjärta. ❤️

  Min mans kusin har diabetes 1 och forskar inom diabetes 1. Hon jobbar för bättre teknik och botemedel. Håller tummarna hårt för att hon och andra forskare lyckas ❤️

 2. Helena 14 september, 2017 on 13:03 Svara

  Så starkt. Så smärtsamt. Så äkta.♥
  Jag saknar ord.

  Som jag skrev i en annan kommentar tidigare, så är jag en av dom som tidigare inte förstått hur allvarlig diabetes faktiskt är. Har aldrig dömt någon, men skäms ändå för att jag bagateliserat denna vidriga sjukdom under så lång tid!
  Tack för allt du lär mig! Tack för att du kämpar för dina barn och alla andra barn! Tack för att du påminner mig om att vara tacksam för mina friska barn (som kan klara en hel dag på bara tre äpplen om jag inte orkar laga mat)!♥

  Håller alla tummar för att ni snart får hjälp och avlastning!!
  Kram!

 3. Caroline 14 september, 2017 on 13:07 Svara

  Samtidigt som jag känner en enorm tacksamhet över mina friska barn, så blir jag så ledsen över hur ni alla diabetesföräldrar har det. I min ena dotters klass går två pojkar som har diabetes. Min andra dotters lärares son fick diabetes i våras.
  Kan jag säga att jag känner en tacksamhet över att du informerar och berättar hur det är?
  Hoppas innerligt att ett bot forskas fram.
  Skulle någon i min närhet råka ut för diabetes vet jag nu på vilka sätt jag kan hjälpa till.

  Stor varm kram ❤️

 4. Anonym 14 september, 2017 on 13:57 Svara

  Den där coachen borde gå och coacha sig själv. Hur kan man skriva så och vara ”coach”? Hopps innerligt att ingen kommer använda hennes tjänster.

  Jag har själv inga barn (än) och har inte förrens nu läst på och lyssnat på dina videos om diabetes. Innan visste jag ingenting, nu har jag fått en annan förståelse kring sjukdomen. Att den är livsfarlig.

  Du är VÄRD ett hus. Du är VÄRD fransar. Du är VÄRD sömn.

  Du är du och just DU är grym som kämpar och sliter.

  Du är VÄRD att vara människa precis som alla andra trots denna hemska sjukdom.

 5. Daniela Björkman 14 september, 2017 on 14:01 Svara

  Saknar ord..Du, din man och andra föräldrar till barn med diabetes typ 1 är helt fantastiska. Ni kämpar för era barn på ett vis som inte går att förstå!

  Jag bor i en väldigt liten kommun i västra Finland och där har det varit en period nu där antalet barn som drabbats av diabetes typ 1 har skjutit i höjden och sjukvården här står handfallna. De har aldrig varit med om något liknande.. jag hoppas verkligen att forskare är närmare ett botemedel till denna hemska sjukdom nu mera än någonsin! Jag är inte en förälder och jag har inte någon i min närhet som har diabetes typ 1 men när jag har följt med dej på bloggen, youtube och andra sociala medier har jag fått en mycket större insikt i hur fruktansvärd sjukdomen är, hur mycket den tär på familjer osv. En helt annan syn än för några år sedan! Du sprider kunskap om sjukdomen på ett helt otroligt bra sätt!

  Önskar dej och din familj all styrka!❤

  Kramar

 6. Sanna 14 september, 2017 on 14:10 Svara

  Fina Josefin ❤️
  Saknar ord, jag gråter floder åt det du säger i din vlogg. Det är såå svårt att sätta sig in i diabetsvärlden, du lär mig något nytt varje dag! Tack vare dig, har jag köpt druvsocker som jag har i min väska var jag en går, tänk om det är någon som får blodsockerfall (heter det så?) kan jag kanske hjälpa till!! Jag hoppas verkligen att det finns ett botmedel, eller något som kan hjälpa familjerna som har drabbats av denna sjukdom!

  Fina Josefin, du är så stark!! ❤️ Hälsa familjen från Sanna i Gävle ❤️

 7. Jessica 14 september, 2017 on 14:50 Svara

  Åh, blir så berörd av dina tårar och det du berättar.
  Precis som så många andra så har jag inte riktigt förstått vidden av diabetes innan du började blogga och vlogga om det.
  Tack för att du delar med dig av din kunskap och av din erfarenhet som förälder mitt uppe i livet med diabetes.

  Du, din man och dina barn är värda allt gott, oavsett vad andra säger. Grattis till nya huset, underbart med större plats😊

  Ha en fin helg!
  Kram

 8. Annika K 14 september, 2017 on 15:10 Svara

  Massor med kramar till dig!! ❤️

  Fina fina du :)
  Klart du ska göra allt du kan för att må lite bättre. Innebär det fransar, frissan,kläder eller vad som helst så gör det.

  De som sitter o klagar, anklagar o dom inte har en djävla aning kan ta o hoppa åt helvete!

  Den där sk coachen vet fan inte vad hon pratat om. Vilket är skrämmande då hon har det som yrke.

  Jag hade bytt förskola/barnehage. Känna att man inte har stödet :/

  Kraaaaaaaaaaam!

 9. Birgitte 14 september, 2017 on 16:01 Svara

  Takk Josefine for at du lærer oss om diabetes 1! Jeg visste ikke så mye om den før, annet enn at en bokserie jeg likte som barn, ”The Baby-Sitters Club” hadde ei jente som hadde diabetes 1 som en av hovedkarakterene.
  To av mine kolleger har D1, og han ene fortalte meg at han som tenåring likte følelsen av å være lav på kvelden, siden han mente han sovnet bedre. Livsfarlig! Foreldrene trodde han var blitt ansvarlig og visste mye om sykdommen han hadde siden han var 4, men de måtte ha stålkontroll til han flyttet ut.
  Han andre har sjekket sønnen sin flere ganger, siden han er redd sykdommen skal være arvelig.

  Jeg har lært så utrolig mye av deg, dere er så sinnsykt sterke! Håper dere kan få hjelp snart! Du er fantastisk! God klem.

 10. Annie 14 september, 2017 on 17:07 Svara

  Finner inga ord, känner er inte, men tänker mycket på er och vill skicka många många styrkekramar till er! Vilka kämpar ni är!
  Och genom dig/er får många fler människor kunskap om diabetes!
  Såg detta inlägget hos bloggkommentatorerna, men det kanske du redan sett :)
  http://bloggkommentatorerna.se/2017/september/vaga-klaga.html

  Håller alla tummar för att ni får hjälp!
  Kram kram

 11. Lena Loverfelt 14 september, 2017 on 17:41 Svara

  Bra!! Stå på dig ! Tycker du är fantastisk mamma! Fantastiskt att ni har köpt hus , de som säger ngt annat är bara avundsjuka . Stor kram

 12. Line Fredriksen 14 september, 2017 on 17:44 Svara

  💙💙💙💙 Når både Elias og Eskil er så uheldige å få diabetes er det jammen hell og lykke at de har fått en mamma og pappa som elsker dem og gjør alt for at de skal ha det best mulig 💙💙💙💙. STÅ på!!!!!!!!!!! Så mange som ønsker dere alt godt og unner dere selvfølgelig nytt hus og lov til å være både sint og fortvilet over folk sin uvitenhet og naivitet. Og mange som mener mye om ting de egentlig ikke har peiling på. Håper det ordner seg snart med barnehagen og assistent, og kanskje få til et par timer søvn snart?! 💙💙💙 mange gode varme klemmer fra Line

 13. J 14 september, 2017 on 18:25 Svara

  Jeg har lest bloggen din lenge, men aldri kommentert. Jeg har vokst opp med en pappa som har diabetes type 1 og kjenner med veldig igjen i dine beskrivelser av ansvaret og redselen og synes det er veldig fint at du skriver om det.
  Det er så mange som mangler kunnskap om sykdommen, og som dermed mangler kunnskap om hvordan det er for menneskene rundt de som har diabetes type 1. Jeg ble for eksempel ikke møtt med forståelse da jeg kom en del timer for sent på skolen etter at pappa hadde hatt 0,8 i blodsukker.

  Jeg håper du ikke tar deg nær av kommentarer som den du fikk her om dagen og fortsetter å skildrer det store ansvaret det er å være diabetespårørende!

 14. Lotta 14 september, 2017 on 18:29 Svara

  Oj, vad du kämpar! Fantastiskt gjort! Mina tankar går till din familj! Hoppas att ni kan få hjälp som gör er situation mer uthärdlig. Själv kommer jag från en familj som också har två typ 1 barn varav ett barn är jag. Har följt sjukdomen sedan 70-talet nu och en del framsteg har ju skett men jag tycker att den nya tekniken ställer orimliga krav på användaren: byta sensor, sändare, ständigt parera socker som åker hit och dit, checka socker med vanlig mätare samt byta pump mm. Och som förälder och att stå bredvid måste vara jobbigt. Så en stor varm kram till er!

 15. Evelina 14 september, 2017 on 18:49 Svara

  Josefine…. 😭😭😭💔💔💔 Du, NI är så galet fantastiska 🙌🏻🙌🏻🙌🏻 Love U

 16. Emma 14 september, 2017 on 18:54 Svara

  Åh fina du vilket hjärtekross jag får när du berättar 💔 Jag minns den där hopplösheten man kände när ungarna var små och hade kolik och mjölkallergi, men jag visste ju att det skulle gå över till slut. Förstår att er situation känns tröstlös!

  Min mamma har diabetes1, fick det när hon var sjutton och det har påverkat hela hennes liv så klart – men även mitt liv och min systers. Hela familjen lever verkligen med den här sjukdomen. När jag var tre år försökte jag mata min medvetslösa mamma med frysta hamburgare (eftersom jag inte nådde högre än till den lådan i frysen) eftersom jag visste att hon behövde äta något. Hon överlevde tack vare att mormor kom i rätt stund. Nu som vuxna skojar jag och min syster ofta om hur tokigt det kan bli när mamma får en ”känning” – det blir lite som att försöka lura i ett bångstyrigt fyllo dextrosol och kan i efterhand bli dråpliga historier. Det är vårt sätt att hantera att leva med en mamma som har en livsfarlig sjukdom som ALDRIG blir bättre.

  Men mamma lever ett (nåja) normalt liv, trots sjukdomen, och jag hoppas du kan känna hopp inför framtiden för dina fina pojkar. Det blir ju aldrig som innan, men det blir bra ändå ❤️ Kramar till dig som kämpar och krigar!

 17. Stina 14 september, 2017 on 19:04 Svara

  Hej! Först vill jag bara ge dig en jäkla stor bautakram och – vilken jäkla kämpe du är. Och TACK för att du sprider ordet.

  Jag är ett av ”diabetesbarnen”, jag fick diabetes när jag var 9 (är 31 nu) och om du någon gång vill bolla tankar med någon ”på andra sidan” så tveka inte att höra av dig. Jag kanske kan ge några tips och tankar om tonår, hormoner och hur det är att vara ett barn med diabetes och att ha den stämpeln eller bara vara ett bollplank.

  Som sagt, heja dig!
  /Stina

 18. Anna 14 september, 2017 on 19:30 Svara

  ❤️❤️❤️❤️

 19. Karoline 14 september, 2017 on 19:34 Svara

  Du gjør en så stor jobb og det har du all grunn til å være stolt over. Takk for at du sprer kunnskap om å leve med DM1. Det er et viktig bidrag mot uvitenheten i samfunnet. Jeg håper dere klarer å ta vare på dere selv og holde sammen på tross av motgangen. Når man står så hardt på som du gjør så må du ikke ha noe dårlig samvittighet for å ta vare på deg selv. Du fortjener det og mye mer.

 20. Tanja Carita Aarsand 14 september, 2017 on 19:47 Svara

  Gud så sterkt dette var 😥❤️ For en krigerske du er! Jeg bøyer meg i støvet og håper du orker kjempe videre for denne sykdommen som du gjør! 👊🏻 Du gjør en SÅ viktig jobb! Og glem alle dumme ignorante kommentarer – DU vet faktisk best! Og jeg, med mange mange applauderer deg! ❤️👏🏼❤️

 21. Jenny 14 september, 2017 on 19:48 Svara

  Kram ❤

 22. Sara 14 september, 2017 on 19:54 Svara

  Du är verkar vara en fantastisk person som kämpar för dina barn. Det måste vara fruktansvärt jobbigt 😔Massor med styrke kramar till dig 💪🏼💕

 23. Louise 14 september, 2017 on 20:17 Svara

  Åh fina du. Stor kram❤❤
  Skulle gärna vilja läsa mer om diabetes. Har du tips på bra litteratur eller artiklar?

  • Louise 14 september, 2017 on 20:18 Svara

   Diabetes 1 skulle det stå!

 24. Isabelle 14 september, 2017 on 20:18 Svara

  Det du gör är så så viktigt! Jag förstår inte hur du orkar, du har redan tillräckligt. Men du gör det och det är fantastiskt. Människors okunskap är den största bromsklossen och nyfikenhet är den starkaste drivkraften. Tror du har bidragit till att många har ändrat sin syn på diabetes. 💙

 25. Carina 14 september, 2017 on 20:26 Svara

  Kram till er hela familjen ❤️

 26. Johanna 14 september, 2017 on 20:34 Svara

  Jag hejar på dig. På er! Ni är riktgt starka!

 27. Sandra 14 september, 2017 on 20:52 Svara

  Vill ge dig en stor stor kram ❤️❤️❤️

 28. Malin Larsson 14 september, 2017 on 21:10 Svara

  Jag blir så rörd av att inte samhället kan backa upp allt det fantastiska arbete ni gör! All kärlek och styrka till dig och familjen ❤️❤️❤️❤️❤️

 29. Milla 14 september, 2017 on 21:34 Svara

  Såg videon tidigare och blev så rörd. Alla Styrke kramar till dig

 30. Sandra 14 september, 2017 on 21:46 Svara

  Kramar till er alla!! 💗💗💗

 31. Ida 14 september, 2017 on 21:55 Svara

  All heder till dig som enträget sprider kunskap om diabetes 1. Det råder extrem kunskapsbrist om endokrinologiska sjukdomar och de förminskas ofta. Självutnämnda förståsigpåare kan slänga sig i väggen. Jag har själv flera sjukdomar, inte diabetes, men har fått men för livet tack vare en PT som hade noll koll på träning vid binjureutmattning trots att jag noggrant förklarat min komplexa sjukdomsbild för att försäkra mig om att träningen skulle läggas på rätt nivå. PTn intygade dock att denne var väl införsatt i rehabilitering. Personligen har jag vidare hög tilltro till homeopater och alternativ medicin men man ska ha stor respekt och ödmjukhet inför att det inte är lämpligt för alla tillstånd. Nu blev det långt sidospår men jag vill ge er en stor eloge för att ni för denna ofrivilliga kamp 24/7. Ni vet vad ni gör och vad som är bäst för era barn.

 32. Frida Lundqvist-Wittorp 14 september, 2017 on 22:04 Svara

  Vila i dig själv och att dina beslut är just dina… skit i alla ”tyckare” som tycker sig ha rätten att pådyvla sina åsikter på andra.

  Varmaste kramen till dig <3

 33. Mia 14 september, 2017 on 23:03 Svara

  Du er en virkelig fantastisk mamma, og jeg vil bare gi min støtte og beundring for at du gjør alt du kan for at barna og nå for at Eskil skal få den nødvendige hjelpen han trenger i barnehagen. Jeg vet selv, som du, at det vondeste av alt for oss foreldre er hvis det ikke går bra med eller barna ikke har det bra. Vi er mange som tenker på deg og syns du gjør en fantastisk innsats, også med din åpenhet rundt dette <3

 34. Linnea 14 september, 2017 on 23:41 Svara

  Tårarna rinner när jag lyssnar på allt du säger.. Du har verkligen fått mig att förstå vilken vidrig sjukdom Diabetes typ 1 är. Och ja, man blir knäpp av att inte få sova. Jag hoppas verkligen ni kan få någon hjälp och avlastning. Många kramar till er alla och lycka till med det nya huset! ❤️

 35. Charlotte 15 september, 2017 on 02:15 Svara

  Du ar sa stark min alskade van. Jag onskar sa att vi kunde finnas dar i vardagen och hjalpa till. Det gor ont i hela kroppen. Ringer imorgon. pussar

 36. Caroline 15 september, 2017 on 06:31 Svara

  Känner med dig! Känner ingen med diabetes men utifrån din beskrivning av hela situationen förstår jag att det måste vara tufft.

  En fråga, är det så här du alltid kommer få ha det nu? Med lite sömn på nätterna? Hur många timmar får du per natt?

  Kämpa på!

  http://fruandersen.blogg.se

 37. Caroline 15 september, 2017 on 07:02 Svara

  Hej!
  Jag har följt dig och din familj i många år och kan inte föreställa mig hur livet är nu med två sjuka barn 😔 ingen som inte har eller lever nära diabetes kan veta…

  Jag har en bekant som levt med diabetes typ 1 sen barn och jobbar hårt som entreprenör för att livet ska bli lättare för de med diabetes såväl som för familj runtomkring. För några år sedan startade han upp Diasend, något som jag egentligen inte kan säga kommer underlätta för er. Men kika in där och ta beslut själva… Det kostar ju inget 😊

  https://www.glooko.com/sv/diasend/

  (Jag jobbar ej där och har inga kontakter så detta är inget tips på egen vinning på något sätt…)

  Tack för en ärlig och nära blogg ❤

 38. Helena 15 september, 2017 on 08:11 Svara

  Åh fina Josefine, jag ser hur trött du är! Hoppas verkligen ni får hjälp på dagiset nu med sonen!
  Skönt att du visar hur jäkla trött du är och att du kan skita i folks okunskap med sina kommentarer.

  Hoppas du får sova snart !!!

  Kraam

 39. sara 15 september, 2017 on 08:42 Svara

  Jag känner så mycket med dig och igenkänningen är hög här hos mig då mitt ena barn också är sjukt. Jag känner igen hopplösheten och maktlösheten, den är hemsk, man gör ju VAD SOM HELST för sina barn.
  Jag hoppas så att forskningen går framåt inom diabetes så att nya smarta lösningar kommer fram.
  Du gör helt rätt!! Hur ska folk få veta hur jobbigt det är kring sjukdomen om ingen berättar hur det är?! Du är ABSOLUT inte negativ, tänk aldrig så! Du berättar hur det är för er och det är viktig information för andra föräldrar! Jag har lärt mig saker av dina klipp och berättelser och då har jag ändå en kompis som har en son med diabetes som hon kämpar med vakna nätter, resurs till skola osv.
  Omge dig med folk som förstår er och stöttar, det är så himla jobbigt att folk skriver saker och säger saker när man möter de som inte förstår, eller som har en enkel lösning -när det inte finns någon enkel lösning och det är det man är ledsen över, att det är kroniskt.
  Blev långt detta, kämpa på! Ni verkar vara fantastiska föräldrar till era barn! Fixa fransarna, köp kläder eller vad du nu vill göra-det har ingen annan med att göra! Det måste vara folk som är avundsjuka som skriver sånt!? Nä, strunta i dem!
  Stort lycka till med ert nya hus, kanske kan det bli en liten lycka i allt som händer för er just nu, jag hoppas det.
  kramar och styrka till dig från en annan mamma

  • sara 15 september, 2017 on 08:46 Svara

   En kompis som har en son med diabetes1 ska det stå! Viktigt att det står rätt!!

 40. Sofia 15 september, 2017 on 09:16 Svara

  Jag tittade på din film igår. Blev helt tom. Ville skriva något men fann inte ord. Drömde om dig inatt och hade ett fin tal i sömnen till dig. Men allt sådant är borta nu. Jag kanske återkommer någon dag! Kram

 41. Ellinor 15 september, 2017 on 10:08 Svara

  Hej Hej!
  Jag undrar bara om ni använder emla när ni byter sensor på era killar? Vi använder emlaplåster vid sensorbyte och inget vid byte av pumpnål, så om sensorn ramlar av tex måste vi vänta på att bedövningen ska verka innan vi kan sätta en ny. För tillfället har hon jättesvårt för nålarna och hon tycker det gör så ont. Det hugger i en varje gång hon säger till oss att vi inte förstår hur ont det gör, jag blir så ledsen och jag önskar så att jag slapp tvinga henne till detta. Såg att det kommit en ny sensor som håller i 90 dagar, eversens tror jag den heter men det verkar inte finnas följar appar till den som med dexcom g5. Har du sett den?
  Hoppas ni får en fin helg tillsammans!
  KRAM KRAM💙💙💙💙💙

  • prinsessansdagbok 15 september, 2017 on 12:03 Svara

   Har inte läst mycket om den sensorn du nämner. Men vi använder inte Emla. Vi har det men vi känner att ett snabbt stick är enklare på något vis. Att som du skriver vänta sen dra av plåster och barnens hud blir mer irriterad… usch jag hatar att behöva påföra smärta på våra pojkar :(

   Kramar !!

 42. Jennifer Moberg 15 september, 2017 on 19:28 Svara

  Alltså Josefine detta kan vara en av dina viktigaste videos någonsin, jag gråter för all igenkänning och jag kan bara hålla med. Så mycket kämpande i det tysta. Det du gör, det är helt fantastiskt! Stor kram

 43. Linn 15 september, 2017 on 20:14 Svara

  Hejja dig Josefine❣️
  En som kämpe du är och vilken tur att dina barn har just dig som mamma💖
  Du är verkligen värd ert nya fina hus och att få känna dig fin i ”vipper” -det är ju just för att du inte glömmer bort dig själv, som du får styrkan att fortsätta! Man måste ju få ha ”balans” i livet, det ena utesluter ju inte det andra!
  Många varma kramar till dig och din familj❤️

 44. Kristin 15 september, 2017 on 21:32 Svara

  Jeg får så vondt av dere! Håper hverdagen deres snart blir jevn og stabil og at dere kan senke skuldrene . Og at dere får den hjelpen dere trenger.
  Klem

 45. Emma 16 september, 2017 on 12:39 Svara

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Jag ät sjuksköterska- i äldrevården- och jag kan säga att dem som uttalar sig att det inte skulle va nått med diabetes är SÅ ute och cyklar. Diabetes är bland det mest tidskrävande. Så impad av dig. Klart du ska unna dig. Du måste nästan unna dig mer nu för att få energi.

  All kärlek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 46. eva 16 september, 2017 on 19:17 Svara

  när jag ser dina tårar hoppas jag verkligen att man på något sätt skulle ge er avlastning för sömn emellanåt…..det är enda sättet att orka….att få sova ut ….alla har inte familj runt sig ens som vill ha detta ansvar men hade man lugnt o metodiskt gett de i närheten lite utbildning så de är trygga….vare sig det är vänner eller familj ….då tror jag att alla hade vunnit på det o att ni framför allt kunnat be om sovnätter utan dåligt samvete….för det är så viktigt

 47. Lillis 17 september, 2017 on 07:50 Svara

  Fin och äkta film. Hoppas många tar till sig ditt budskap. Du är stark! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna