VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

ATT FÅ EN SÅN HÄR KOMMENTAR JUST IDAG:

Från denna personen. 
Lev med diabetes1barn en vecka. Sen återkommer du.
Hejdå!


Annons

Kommentarer


 1. Henriette 12 september, 2017 on 12:22 Svara

  Ta deg en bolle jessica!!!!!!!!!!!!!!!!! 😡

 2. Silje 12 september, 2017 on 12:27 Svara

  Er det mulig?? Dette er virkelig så ufortjent, heier på dere!

 3. Cissi 12 september, 2017 on 13:00 Svara

  Vilken idiot! Blir så irriterad på såna människor!
  Märks att hon själv inte har någon nära som är drabbad!
  Lågkolhydratskost kan vara livsfarligt för små växande barn! Dom måste ju ha tillräckligt med insulin för att kunna växa.

 4. Ellinor 12 september, 2017 on 13:01 Svara

  Jag blir gråtfärdig när jag läser detta, hur kan en människa som inte lever med det uttala sig på detta sätt! ”Insulin skulle vara skadligt på sikt”, vet personen vad insulin är för något och då är det ju lika skadligt för alla för en frisk människa producerar eget insulin som är livsnödvändigt för kroppen precis som även kolhydrater är. Uttalar er inte om ni inte lever med sjukdomen och sluta sprida falska rykten om hur ni tror att det är och hur barnen i eran vetskap mår eller hur deras blodsockerkurvor ligger. Att räkna kolhydrater och ge insulin till det är den lättaste biten med diabetes typ 1, det är allt det andra runt omkring som kallas LIVET som är det svåra och hur det påverkar blodsockervärderna. Jag tycker att det är jättebra att du verkligen visar hur vardagen kan vara för oss diabetesföräldrar för att det är stor brist på kunskap om denna sjukdom i samhället och det ända sättet att öka kunskapen är att prata om det och vissa hur det kan vara. Diabetes typ 1 är en väldigt individuell sjukdom och ska behandlas därefter.

  Massa Kramar till alla diabetesföräldrar, ni gör ett fantastisk jobb!!!!💙

 5. Malin.k 12 september, 2017 on 13:01 Svara

  OMG!!!Blir mörkrädd av såna kommentarer, hoppas folk förstår att hon är en idiot rent ut sagt 😱

 6. Louise 12 september, 2017 on 13:08 Svara

  Det är farligt att uttala sig om något man inte har en personlig upplevelse av. Det är helt omöjligt att förstå hur något känns, hur något är, utan att själv har upplevt det. Det går att bemöta med en öppenhet av frågor och funderingar, men med antaganden eller tyckanden baserade på vad man hört från andra kommer man inte långt. Tänker lite på Sören Kirkegaards citat: ”för att hjälpa någon måste jag visserligen förstå mer än hon gör, men först och främst förstå det hon förstår. Om jag inte kan det hjälper det inte om jag kan eller vet mer”.

  Det är med andra ord bara du som vet hur det känns och hur det är i just din situation. Du är experten där.

  Har alltid tyckt att du verkar vara en sån klok, sund och skarp person! Du med dina personliga erfarenheter inspirerar mig att vilja veta mer om diabetes 1.

  KRAM❤

 7. Sanna 12 september, 2017 on 13:47 Svara

  Och hon ska någon form av personlig tränare! Fy så sur jag blir 😡😡😡

 8. Louise 12 september, 2017 on 14:00 Svara

  Förresten, såg denna alldeles nyss: https://www.youtube.com/watch?feature=share&v=CJbskpcs_XA&app=desktop

  Du har säkert redan sett den, men såg att den var väldigt ny så kan vara många som missat den.

  • Sofia 12 september, 2017 on 21:52 Svara

   Åh vilken bra och stark film. Undrar om Jessica har sett den?

 9. Sarasdiary 12 september, 2017 on 15:09 Svara

  Men så tråkig kommentar.

 10. Caroline 12 september, 2017 on 15:16 Svara

  Glömde visst att vi kvinnor peppar, hejar och ger varandra kärlek och styrka.
  Gör om och gör rätt till 100%.
  Mycket lågt av personen i fråga!
  👊🏻

 11. Annika K 12 september, 2017 on 15:18 Svara

  Jisses 😳

 12. Karin 12 september, 2017 on 16:51 Svara

  Usch så korkad hon måste vara. Jag skäms på hennes bekostnad!

 13. Hanna 12 september, 2017 on 18:49 Svara

  Finns Idioter till allt!

  Jag blir så less på människor som förminskar!
  Fy fan rent ut sagt.

  Är där ofta själv, då jag har en son med medfödd sjukdom i binjurarna som kan jämföras med diabetes fast där är det kortisolet som är boven och inte insulinet.
  Alla hanterar saker på olika sätt, visst, men man är inte sämre för att man tycker det är jävligt orättvist o jobbigt!

  Vet vilken frustration jag känner.
  Kan bara tänka mig din!

 14. Emma 12 september, 2017 on 19:22 Svara

  Men herregud. Säger som du josefine. Kom tillbaka när hon upplevt hur det är att leva med en som har diabetes.

 15. Elina 12 september, 2017 on 19:45 Svara

  Suck för vissa människor alltså!

 16. Josefin 12 september, 2017 on 20:01 Svara

  Det føles som om folk har så lett for å ha meninger om denne sykdommen. Tror ikke hun kommenterer til f eks kreftsyke barns foreldrene på dette sett. Det er så lite ok.
  Er også diamamma og det gjør meg så utrolig sint og uendelig trist på mitt barns veier. Uff😔
  Som du sier, prøv en uke…

 17. Lisa 12 september, 2017 on 20:23 Svara

  Skit i dem! Se så många som kan och förstår! Även om jag som utomstående nog aldrig kan förstå det ni får gå igenom. Önskar jag kunde skicka lite sömn och energi till er alla. All styrka och massa kramar till er

 18. Marie 12 september, 2017 on 20:50 Svara

  Jag säger bara: You know nothing!

 19. Brulexandra 12 september, 2017 on 21:02 Svara

  Jag hamnade på sjukhus när jag körde lågkolhydrat kost och inga sprutor. Var i början av tonåren och ville inget hellre än att slippa sprutorna. Var värt ett försök tänkte jag men icke! Höll på att stryka med och blir så arg att samma okunskap finns 20 år senare.

  (Har alltså diabetes1)

 20. Skolkurator 12 september, 2017 on 22:20 Svara

  All heder åt er som kämpar!
  Sömnbrist kan ju göra en galen. Vi kom på ett system här hemma när ungarna var som värst (en med feberkramper, en med förkylningsastma och en med falsk krupp) vilket gick ut på att låta varandra sova tre timmar ostört varje natt. Vi skiftade alltså. Först fick en ha ”vaktpasset” och ligga på soffan medan den andra sov ostört i sovrummet i tre timmar. Sen var det skifbyte. Vi insåg att man kommer ganska långt med tre timmar sammanhängande sömn och resten uppphackad.
  Kämpa på!

 21. Linnea 12 september, 2017 on 22:29 Svara

  Säger som ovanstående: tror inte att folk kommenterar hur föräldrar med cancersjuka barn lever sina liv, så varför tro att man vet bättre om detta!? Självklart gör ni allt för att era pojkar ska må bra! Tycker du är så stark som orkar att kämpa för att sprida kunskap om denna sjukdom mitt i allt ni kämpar med. All styrka till dig och håll huvudet högt! ❤️

 22. Jennifer 12 september, 2017 on 22:32 Svara

  Jessica tycker att 3 st barn med diabetes typ 1 på en skola med totalt 70 barn är mycket. Och i er familj har ni 2 sjuka barn. Och hon ska berätta något för er…

 23. Alexandra 12 september, 2017 on 22:43 Svara

  💙

 24. Hanne 13 september, 2017 on 08:09 Svara

  det er et norsk uttryk som heter: ” den vet best hvor skoen trykker, som har den på” Vi som ikke opplever det som dere gjør kan aldri vite hvordan dere har det, og skal heller ikke fortelle dere hvordan dere skal leve deres liv. Det er klart at dere gjør det beste for guttene deres! Hver eneste time, hver eneste dag! Ingen ord kan hjelpe på situasjonen deres, men jeg må si jeg beundrer dere som foreldre og som ektepar for den styrken dere viser. Lykke til med salg av hus, ser frem til Housetour i det nye etterhvert.

 25. Linn 13 september, 2017 on 09:00 Svara

  Man blir mörkrädd av okunskapen kring diabetes 1 idag. Om man inte vet vad insulin har för uppgift i kroppen bör man ju verkligen inte uttala sig. Förstår att ni är i en mycket skör period just nu och att kommentarer som den kanske sårar extra. Men försök att inte ta åt dig. Ni gör precis rätt och eran inställning är fantastiskt trots era sömnlösa nätter. Har en dotter på 8 mån (min trea) som sover uselt. Vet att detta är en period och att de kommer bli bättre. Så vill inte jämföra mig. Men vill bara att inne i sömnbristens värld ge er all kärlek och hoppas att ni kan få till en hel natts sömn.

 26. Jenny 13 september, 2017 on 09:16 Svara

  Men hur kan hon veta? Dom familjerna kanske har helvetes nätter? Är väl knappast så att varken familjerna el den personalen som har hand om barnen rapporterar hur det är varje dag?

 27. Malin 13 september, 2017 on 09:40 Svara

  Jag blir både arg och ledsen när jag läser det där. Så mycket okunskap och dömande i en och samma text.

  Jag jobbar som barnsjuksköterska på en avdelning där vi tar emot barn med nydebuterad diabetes. Alla ni som lever i det, ni kämpar varje dag, varje minut, natt som dag.

  All styrka till er ❤️

 28. Josefin 13 september, 2017 on 09:50 Svara

  Blir så arg. Barnen DÖR utan insulin. Hur kan man ens kommentera en sådan där kommentar? Jag blir så arg arg arg arg arg arg. ”Insulin dåligt på sikt” ehhh. Denna person verkar inte veta att alla har eget insulin, ja……… förutom de som har diabetes, då. Blir så arg.
  Josefine, ta inte åt dig av kommentarer som denna. Jag skickar dig energi och kärlek och du ska inte behöva lägga din energi på sådana här kommentarer. Galna människor finns överallt. <3

 29. Ida 13 september, 2017 on 10:15 Svara

  Nej Jessica, man VÄLJER inte olika sätt att hantera sin diabetes. Särskilt inte när man ska försöka hjälpa sina barn att hantera den. Och vadå utan utsvävningar? Vad vet du om de tre barnen i er skola och hur de lever sina liv? Du vet förmodligen ingenting om hur de kämpar varje dag utan ser bara friska barn.

  Kram till familjen Aamodt!

  /En 34-åring som haft typ 1 i 21 år.

 30. Bonnie 13 september, 2017 on 10:43 Svara

  Hejsan!
  Tack för dina inlägg om både sorg och glädje.
  Tänkte bara fråga en sak som jag tänkt på och inte riktigt förstått. Vill/orkar du inte svara så förstår jag.
  Såg filmen som någon länka till här ”att leva med typ 1 diabetes”….
  flickan i filmen fick sticka sig för o kolla hur hon låg massor av gånger varje dag o sen ta sprutor med insulin.
  Men så gör inte alla eller?
  Ni har väl en grej som läser av hela tiden eller har jag förstått fel?
  Doserar den ut insulin efter avläsning eller får ni ta sprutor också!
  Hoppas det är ok att jag frågar :) vill gärna lära mig och försöka förstå mer!

  Ta hand om er och!
  Kram Bonnie

  • Emma 13 september, 2017 on 17:48 Svara

   Jag kan svara dig om det jag vet. Men jag är ingen expert och kan bara svara hur jag upplever det som nära anhörig.

   En del väljer att ta sprutor och mäter sitt blodsocker genom att sticka sig i fingret.

   Min make har en pump. Den doserar ut lite insulin hela tiden och är inställd efter vad han behöver. men när han äter måste han ta mer insulin vilket han då sköter med pumpen så pumpar den ut den insulin mängd han valt. Den pump han har mäter även hans blodsocker med hjälp av en sensor han har på kroppen. Sedan mäter han även ibland genom att sticka sig i fingret. Denna pump varnar även när han är låg (inställt efter vad som är lågt för honom) den varnar även vid högt blodsocker.)

   Innan han hade denna pump hade han en annan pump och en libre tror jah den kallades. som satt på hans arm som han kunde kolla blodsockret genom den.

   Det finns många olika sätt och varje person/familj måste hitta de sättet som fungerar för den. Anledning till att vi valde denna pump som varnar vid lågt är att maken ibland hamnar i medvetslöst tillstånd på natten och vi vill bli varnad innan det händer.

  • prinsessansdagbok 13 september, 2017 on 19:31 Svara

   Hej finaste! Vilken bra fråga.

   Man behöver alltid sticka sig i fingrarna mer eller mindre men med sensor har man en apparat som visar blodsockret men det är en kvarts försening. En kvart kan det hända mycket på och en sensor kan visa fel. Så man kalibrerar sensorn minst två gånger per dygn och sticker / mäter blodsocker vid behov. Om man tror det är lägre eller högre om det sjunker eller stiger extra snabbt tex.

   Eskil har en insulinpump på kroppen. Den skjuter vi in var tredje dag om den inte ramlat av innan. I den pumpen ger vi en liten dos insulin hela tiden + insulin vid varje måltid med fjärrkontrollen som hör till. Det finns olika pumpar. Vissa har en slang som sitter fast i pumpen och in i kroppen. Då
   är pumpen ”fjärrkontroll”.

   Vi räknar vid varje måltid ut hur många kolhydrater barnen ska äta och så knappar vi först in blodsockret i pumpen och i dess program har sjukhuset och vi tillsammans lagt in olika faktorer som används när pumpen ska beräkna hur mycket insulin som ska ges.

   När vi lagt in blodsocker + kolhydrater (ibland 0 men kanske bs är högt = kroppen behöver ändå insulin, det kallas korrigering) i pumpen föreslår den en dos. Innan vi ger dosen tänker vi på om barnet varit i aktivitet eller ska vara och på andra faktorer som avgör hur mycket insulin vi tror behövs.

   Sen när vi trycker bekräfta så ger pumpen insulin.

   Så kort svar: man har en sensor som mäter och en pump som ger insulin men den är inte automatisk. Alternativen för att få i sig insulin är penna eller pump. Med pump får man också en liten dos varje timme men med pennor delas detta upp i långtidsverkande insulin i spruta oftast morgon och kväll tror jag. Sen tar man insulin i spruta till varje måltid. Fråga gärna om du undrar mer.

   Kram!

 31. Anette 13 september, 2017 on 17:55 Svara

  Hej fina du!
  Jag har skrivit till dig tidigare. Jag har ett barnbarn som snart fyller 6 år som har diabetes typ 1 sedan 2 1/2 år tillbaka och nu även glutenintolerant sedan 1 år tillbaka. Mamman (min dotter 24 år) är ensamstående till 6 åringen och en 2 åring med atopiska eksem, laktosintolerant allergisk mot ägg och pollen. Jag vet ju hur lite hon får sova. Vi har ju möjlighet genom dexcom G5 att få larm till våra mobiler så vi kan ringa och väcka mamma OM hon nu mot förmodan skulle sova vid höga och låga larm. Hon är ju ”ganska” trött och jag verkligen beundrar er som fortfarande står upp <3
  Ta hand om er, jag gillar verkligen dina youtube filmer!

 32. Charlotte 13 september, 2017 on 20:09 Svara

  Hon jämför med 3 barn som sköts av en avlönad utbildad person och hon anser dessutom att 3 st av 70 (4%) är mycket….hos er är det 2 av 5 (40%), som dessutom har ansvaret dygnet runt….och som dessutom har livet i övrigt att ta hand om….

  Den jämförelsen hon gör är ju inte ens en jämförelse- att hon inte skäms!

 33. Helena 13 september, 2017 on 20:46 Svara

  Vilken otroligt låg och korkad kommentar. Vad har hon att relatera till? Tre barn på hennes barns skola? jaha och?? Hur kan man ens få för sig att skriva så till en diabetesmamma som lever med sjukdomen dygnet runt? Bra att du gav svar på tal i alla fall och kom i håg att det säger mer om henne än om dig. Era nätter låter rent ut sagt vidriga, sömnbrist påverkar så mycket på ens övriga liv. ( jag lider av sömnstörningar, men det går ändå inte att jämföra med eran sömnbrist + oro. )
  Det är härligt att läsa om hur mycket kärlek det verkar finnas i eran familj och superkul att ni har köpt hus!
  Kramar i massor

 34. Stine 13 september, 2017 on 22:06 Svara

  Jeg kan ikke engang forestille meg hvor slitne dere må være , og alt dine barn må gjennomgå. Sender mange klemmer og gode tanker deres veg. Ikke bry dere om slike kommentarer, det viser bare hvor kunnskapsløse noen mennesker kan være i forhold til diabetes.

 35. eva 13 september, 2017 on 22:37 Svara

  ser dagligen diabetes på små barn i skolans värd…..appar som kollas på kolhydrater,men som har en assistent som följer barnet o har koll ….och som har föräldrar som är trygga med det….så det skulle vara alla diabetesföräldrars rätt till att få ha det så…..och ni andra…..ni är sååå värda att få känna lugn…..jag blir så imponerad av rektorer som prioriterar dessa små elever med en så bra feedback runt de…..en riktigt, hemsk ,livslång sjukdom som kräver ork o kraft måste få känna någon som helst paus i allt…..oj vad ni är riktiga kämpar

 36. Lotta 13 september, 2017 on 23:37 Svara

  Förstår inte vad du ser för fel med den kommentaren?
  Vad är så hemskt med den?
  Samtidigt så nojjar du över att dina ”vipper” måste fyllas på och du har även hittat ett hus som du vill ju ha! ”Bo fint och exklusivt”,

  • prinsessansdagbok 14 september, 2017 on 08:15 Svara

   Får man inte fylla på sina vipper och köpa ett större hus för att familjen växt för att man är en trött mamma? Vad menar du? Jag vill gärna bo fint och exklusivt efter åtta år i alltför litet hus, något som påverkar vardagen och såklart hela vår situation med två väldigt sjuka barn = mer stress och mindre tid åt annat.

   Kommentaren jag blev ledsen av handlar om hur lite hon vet men ändå kommer med pekpinnar.

   • Helena 14 september, 2017 on 09:49 Svara

    Folk och deras åsikter!! Har du inget snällt att säga så HÅLL KÄFT!
    Klart som sjutton man kan få unna sig både fransar och ett vackert hem om det kan ta udden av tröttheten och sorgen som alltid finns över en!

    Josefine – jag följer dig tyst på avstånd. Kan inget om diabetes, varken typ 1 eller typ 2 (heter det så?). Men jag är oändligt tacksam för att du lär mig! Jag har tyvärr alltid tänkt att diabetes kan väl inte vara så allvarligt, det är ju ändå så pass vanligt… Dumt av mig, jag vet. TACK för att du delar med dig av er vardag, och för allt jag lär mig om denna vidriga sjukdom!

    Och grattis till huset!

    Kram!

 37. Anna 14 september, 2017 on 17:37 Svara

  Från Jessicas blogg:

  ”Fyll på måbra-kontot genom att skratta, gör en high kick, kramas eller ge varandra en klapp på axel och ett ”bra jobbat”. Säg några positiva ord varje dag till dig själv som du skulle säga till din bästa vän/partner för att peppa hen. Se till att det är roligt att skapa en ny vana!”

  …goda råd och pepp från coachen på hennes egna blogg..för att i nästa andetag skriva en så vidrig kommentar till dig Josefin. Trovärdigt? Klapp på axeln!?!? Joråsåatt. Pinsamt ”coachen”!

  All styrka till dig och din familj Josefin och håller tummarna för att ni får hjälp med avlastning. Lider med er och er situation och jag vet att ni gör allt som står i er makt för era barn!

  Kram
  Anna

 38. Anette 17 september, 2017 on 16:45 Svara

  Hei!
  Føler så med dere for det dere går igjennom! Må være virkelig tøft og skummelt. Og så trist at folk får seg til å skrive sånne utrivelig kommentarer når de ikke aner hva de snakker om. Folk som ikke har barn med diabetes1 burde være takknemlig for det, og ikke begynne å fortelle dere hva dere skal si og gjøre. Ønsker dere alt godt, og heier på dere!! Dere er FLINKE!! ♡♡♡

 39. Anette 17 september, 2017 on 16:49 Svara

  Og et stort gratulerer med nytt hus! Det fortjener dere ♡

  Anette

  • prinsessansdagbok 20 september, 2017 on 20:17 Svara

   Takk snille!

 40. Cia 18 september, 2017 on 18:04 Svara

  Kramar om fina du 💟

  • prinsessansdagbok 20 september, 2017 on 20:16 Svara

   TACK!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna