VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

G R E Y 

Hej
Äntligen fredag och helg om några timmar. Jag vaknade 5 av mig själv idag. Min sömn är så rubbad och jag vet inte hur detta ska ordna sig. Kroppen är inställd på att inte sova.
Men mötet i barnehagen gick bra idag tycker jag. Negativt är att de menar att det är 0% möjlighet att Eskil får en assistent. Alltså Norge, dags att vakna upp och inse omfång och allvar med diabetes1 och barn.

Dagens detaljer från KappAhl. T-shirt, kofta och bälte.
Nu sover Eskil i bilstolen igen efter att vi varit hos min läkare och tagit ut mina stygn. Födelsemärkena var ofarliga – äntligen lite HAPPY news!!


Vi ska besöka Petronella och Lovisa en sväng nu och i eftermiddag är det middag med familjen hos svärmor. Skönt att vara trött och bli lite omhändertagen.
Glad fredag!


Annons

Kommentarer


 1. J 1 september, 2017 on 13:37 Svara

  Var med om här i Sverige att skolan bad min familjemedlem ta med eget bröd åt barnet istället för skolans bröd pga de inte vågade räkna ut insulin själva………..

 2. C 1 september, 2017 on 14:25 Svara

  Men jösses, om inte E har rätt till en assistent – vem har det då?! Helt otroligt.

  Jag förstår att det såklart är en ekonomisk fråga, men finns det möjlighet att anställa typ en ”nanny” som är med i barnehagen på dagtid? Såklart måste ju då pengarna tas ur egen ficka, men tanken slog mig bara…

  Stor kram!

  • Karin 2 september, 2017 on 06:48 Svara

   Fast det blir ju lite tokigt. Betala för barnomsorg och sedan ändå betala för en nanny? Då kunde man ju lika gärna betala en nanny att ha i hemmet och slopa barnomsorgen;-)

 3. Jennifer Moberg 1 september, 2017 on 16:11 Svara

  Åh nej, kampen som redan är och så måste ni (man, för vi har varit i exakt samma situation) kämpa med ytterligare en sak som egentligen borde vara självklar. Vi kämpade i Sverige, och efter att ha dragit hela registret om lagen där det står att alla barn har rätt till en säker och trygg skolgång (inkl förskola) (finns den i Norge) så krävs det en resurs pga av massor med exempel som jag drog. Var tydlig med att personalen på förskolan hade inget med det att göra (för att inte få en dålig stämning och tokigheter i kommunikationen) utan vände mig direkt till förskolechefen, och fskchefens chef som dem i sin tur ordnade det trots påtalat tidigare att det inte går att ordna pga av ej ekonomiska resurser till det. Då får de helt enkelt prioritera om. Idag har dem en resurs i barngruppen (4 fröknar, istället för 3) på 21 barn och alla är utbildade och varvar varje dag över ansvaret för diabetesen för minska risken att ”det glöms bort” och i tron att någon annan tar det.

 4. Charlotte 1 september, 2017 on 21:22 Svara

  Ingen hjälp alls? I min sons skola går en tjej med Diabetes1- hon har en egen assistent eller vad man nu ska kalla det, iaf en person som bara har ansvar för henne!

 5. Frida 1 september, 2017 on 22:32 Svara

  Trots tröttis så orkar du göra dig fin! Fina skor, vart ifrån?

  • prinsessansdagbok 3 september, 2017 on 08:46 Svara

   Tack! Från hm. Kram

 6. Sandra 1 september, 2017 on 23:28 Svara

  Galet! Norge som jag trodde var ett ”rikt” land jämför med Sverige?! På mina barns dagis går en pojke med diabetes 1 och han har en assistent, det har dom även i skolan. Personalen på dagis borde ju kräva att det finns mer personal, dom har ju ansvaret när Eskil är där.
  Vad ni kämpar. Jag tänker ofta på dig och vilket enormt jobb du gör.
  Stor kram

 7. Cecilia 2 september, 2017 on 09:08 Svara

  Jättefin kofta och kvinna! Kämpa på!
  Du är fantastisk, vill bara säga det

 8. Linn 2 september, 2017 on 12:45 Svara

  Men så himla märkligt att ni inte kan få en assistent. Hoppas ni tittat på huset och att det var något för er. Håller tummarna!

 9. Carina 2 september, 2017 on 19:40 Svara

  Kan inte ens föreställa mig hur trötta & slutkörda ni måste vara. Enorma styrkekramar till er ❤️

 10. Annika K 2 september, 2017 on 22:07 Svara

  Inte bara i Norge.
  I den kommun jag jobbar så får man inte heller nån assistent. På den avd på förskolan jag jobbar på så fick vi lära oss av diabetessköterska. Vi fick sticka oss själva också. På finger o i mage. För att känna att det inte gör så ont som man trodde att det skulle göra.

  Kämpa på! ❤️
  Annan förskola? Annan form av förskola?
  Typ föräldrakooperativ eller så.. kan de kanske ha assistent?

  Kraaaaaam till er alla ❤️

 11. Emma 3 september, 2017 on 07:24 Svara

  Om man väljer att kalla det resurs i gruppen istället då? Assistent kanske är svårt att få och kanske inte något som behövs. Förstå mig rätt. Han behöver en som har koll på honom absolut. Men är också viktigt att all personal har koll. Att alla kan sticka ge insulin. I vår kommun får barn med diabetes en resurs men den personen är resurs i hela klassen/gruppen och hjälper där de behövs. Hoppas verkligen ni hittar en lösning för er och Eskil
  Det ska kännas tryggt att lämna på förskola

 12. Barbro 3 september, 2017 on 08:50 Svara

  Hej! Tråkigt besked från förskolan. Är det ens möjligt för E att gå på förskolan utan assistent? Tycker du ska kontakta chefen för hela förskolan, dvs förskolechefens chef och uppmärksamma behovet. Arbetar Norges barnehage efter någon läroplan liknande den i Sverige? I Sverige regleras barn i behov av särskilt stöd rätt väl och förskolechefen är skyldig att se till att ge barnet det stöd som behövs. Sen kan stödet se olika ut och chefen o inte förälder äger beslutet. Men vid diabetes är det nästintill vedertaget att man sätter i resurs just för att det är så krävande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna