VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

HUR GÖR MAN FÖR ATT VÄRDERA BÅDAS ARBETEN LIKA HÖGT?

IMG_0364

 

 

Min kropp var helt kaputt igår. Nacken fick sig en släng av bäratvååringlänge häromdagen och det gjorde sitt. Jag toklängtar tills nya yogaklasserna kickar igång och inser att jag behöver yoga hemma också. Men jag är så himla glad över ändringarna vi gjort och jag blir peppad av att ni är fler därute som blir inspirerande.

Det är ju inte synd om mig. Jag har valt själv att lägga mycket tid på barnen de år de varit små och prioriterat därefter. Sen har vi som team valt att E ska satsa på att bygga upp företaget vilket har gett fantastiska resultat. Men det är ändå lite så att jag intalat mig att det varit så bra för mig. Rent egoistiskt sett.

Jag är en mycket lyckligare kvinna nu! Helgen känns helig och utan den tiden med Eskil medans de äldre är på aktiviteter hade jag knappt klarat mig. För det blir längre dagar för honom just nu även om målet på sikt är att han ska kunna hämtas tidigare. Min lilla älskling.

Ni som undrar hur man gör? Sätt ert välmående lika högt som er partners. Det var nästan omöjligt för mig med att tänka mig att vår familj skulle kunna organisera om oss och det har bara gått en vecka och allt har inte gått perfekt. Men det är E som stöttat mig hela vägen. Städhjälp igår var ljuvligt, att komma hem till ett rent hem. Vi provade att använda Freska och det var toppen.

Det är en omställning för alla men jag vill att barnen ska se att båda våra arbeten är lika mycket värda. Något jag knappt var medveten om för 10 år sen. Man lär så länge man lever, som tur är.


Annons

Kommentarer


 1. Silje 18 mars, 2017 on 13:52 Svara

  Hei! Gratulerer med ny jobb! Det er et viktig tema du løfter frem, begges jobb er like mye verdt. Jeg lurer på om du også har gjort deg opp noen tanker angående begge parters økonomiske situasjon? Ved å være hjemme med barn, samt jobbe deltid mens barna er små, taper man som kvinne mye økonomisk sett. Det er for det første fordi man ofte har lavere lønn enn mannen ettersom man har ”gått glipp av” forfremmelser mens man var hjemme med barna. For det andre har man lavere pensjon enn mannen som en følge av mindre deltagelse i arbeidslivet og på grunn av lavere lønn.

  Som kvinne kan man sikre seg økonomisk mot dette tapet ved å for eksempel øke i sin eierandel i felles bolig. Ved en eventuell skilsmisse (man har jo ingen garantier i livet..) får man dermed økonomisk kompensasjon for innsatsen man har gjort for familien, og har likere muligheter videre i livet.

  Vet at dette er et privat tema, og spør ikke om hvordan dere har gjort det, men tenker kanskje det kunne være et interessant tema i podden f.eks. Hvorfor finner så mange kvinner seg i et økonomisk tap sammenlignet med mannen for å ha tatt vare på felles barn og hus og alt som hører med? Beklager lang kommentar, men kjenner at dette er en liten hjertesak for meg!

  • prinsessansdagbok 18 mars, 2017 on 14:11 Svara

   Dette er SÅ viktig og noe jeg har tenkt snakke om faktiskt :) Dette er noe jeg i högsta grad har sikret meg :)

 2. Charlotte 18 mars, 2017 on 16:53 Svara

  Så inspirerande och intressant att följa dig – vi är ju på exakt samma ställe just nu och lever med egenföretagare båda två!

  Heja oss!

  KRAM och njut lördagen!

  • Josefine 18 mars, 2017 on 21:08 Svara

   Ja heja OSS! Så kul att du kør på. KRAM <3

 3. Tess 18 mars, 2017 on 18:16 Svara

  Du har så fantastiska och sunda tankar. Älskar att du delar med dig, inspirerar och också ”våga erkänna” att man får nya insikter och att det man tyckte för 10 år sedan inte kanske är detsamma som nu. Livet är fantastiskt på det sättet att man faktiskt lär sig och får nya insikter hela tiden så länge man är öppen för det.

  • Josefine 18 mars, 2017 on 21:08 Svara

   Men TACK snælla du!! Stor kram

 4. Hanna 19 mars, 2017 on 06:14 Svara

  Vad fint att du delar med dig!

 5. T 19 mars, 2017 on 09:16 Svara

  Vi har båda två valt att jobba heltid. Vi valde nya jobb med skiftgång som gjorde att barnen klarat sig med 15 timmarsveckor på dagis. Den som har varit hemma har gjort det som behöver göras. Om det så var handla nya kläder till barnen eller handla och laga mat eller köpa presenter till nått barnkalas de var bjudna på. Det behöver inte vara så svårt tänker jag. Jag kan ju tex inte vara säker på att min man är min man när vi går i pension så vem ska då försörja mig om jag inte jobbat och ordnat gör mig själv?
  Nu är barnen större. Vi har nya jobb och arbetstider. Vi anpassar oss efter livet… 😀

 6. Linnea 21 mars, 2017 on 18:40 Svara

  tycker ni gör helt rätt!
  både jag och minman tjänar lika mkt och han vill vara hemma lika mkt med barnen så här delar vi lika på föräldraledighet vilket känns väldigt bra att ”förmedla ” vidare till barnen.

  you go girl! lyckospark i baken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna