VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

UBER

ÄLSKAR.

Det blev uber till och från läkaren i ösregnet. Inte kul när man inte är kry att huttra. Det var streptokocker som både E och jag misstänkte ganska säkert. Så nu ska vi få honom att svälja 4 tabletter om dagen, wish us luck. Men jag måste säga jag är så stolt när han sticker sig själv i fingret när crp ska tas. Min finaste hjälte är vad han är. Så mycket ont och extra jobbigt han går igenom. Som nu när han har för ont att äta då han också fått vidriga aftes i hela kinden så måste jag mata honom med glass och saft i sömnen också. Han bara gör det. Han kan inte vägra eller protestera, då måste vi läggas in med dropp. STOLT är jag över allt han klarar av.

Just nu: korvmackor och lite fix. Den svarta lilla ”dingsen” är fjärrkontrollen till blodsockermätaren som är en kvart försenad men som larmar och ger oss värden dygnet runt. Det finns en nyare variant som pratar med telefonen så vi kan se hur han har det på skolan, hos vänner osv.. DEN får barn i Sverige, men den har inte blivit godkänd / upphandlad här i Norge än. HOPPAS det går snabbare än jag tror. Den nya heter Dexcom 5.

Han fick en tårtbit med sig hem i en karting när vi köpte bröd förut. Jag säger ja då han får upp blodsockret och då han fått i sig första tabletten så fick han gå loss på denna.

Nu ska jag se om E får hämtat hem minsta prinsen eller om jag ska bege mig ut på hämtningsrace för liten och mellan.


Annons

Kommentarer


 1. Johanna 11 januari, 2017 on 19:03 Svara

  Har ni provat medcoat för att lättare svälja tabletter. Finns att köpa på apotek i Sverige!

  • prinsessansdagbok 11 januari, 2017 on 19:53 Svara

   Va är det? Jag krossade de i yoghurten. Kram

   • Johanna 11 januari, 2017 on 20:44 Svara

    Det är ett tablettöverdrag som gör tabletterna hala och lättare att svälja samt är salivstimulerande. Smaken är också ok. Funkat toppen för min dotter 👍

    • prinsessansdagbok 11 januari, 2017 on 20:48 Svara

     Aha! Tack för tips. Inte hört om :)

 2. T 12 januari, 2017 on 05:53 Svara

  Våra vänner har köpt en device som pratar med sin sons sensor och ders mobiltelefoner så de kan föja sitt barns kurva i mobilen hela tiden, som om jag förstått det rätt, larmar när det barkar åt för låga resp höga värden. De har köpt den via Kina möjligen och gick betala med egna pengar tyvärr. Men den underlättde derad liv så det var det värt. Bara ett tips i all välmening. Hoppas att han snart mår bättre.

  • prinsessansdagbok 12 januari, 2017 on 07:05 Svara

   Nightscout?

 3. Madelene R 12 januari, 2017 on 07:31 Svara

  Har ingen i min familj som har diabetes men däremot 3 nära vänner och jag måste säga att ni alla är hjältar! <3

  • prinsessansdagbok 12 januari, 2017 on 10:38 Svara

   Åh jag håller med de är verkligen det! Kram

 4. Ellinor 12 januari, 2017 on 23:58 Svara

  Vi har Dexcom g4 för g5 är inte upphandlad ännu utav Västra Götalandsregionen, så det är tyvärr bara vissa barn i Sverige som har den funktionen, att kunna följa bs i exempelvis telefonen, beroende på vart man bor i landet. Men vi håller tummarna för att den blir upphandlad nu när de måste göra ny upphandling av insulinpumpar.

  Kramar till er alla💙

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna